Секрети дієтичного харчування: вісім високовуглеводних продуктів, які сприяють схудненню

8 лютого 2016, 11:55
Дієтологи розповіли, які вуглеводи обов'язково слід вживати на дієті

Незважаючи на те, що безліч дієт спонукають практично повністю відмовитися від вуглеводів, це може завдати шкоди організму. Крім того, в прагненні схуднути є ризик навпаки набрати кілограми, пише Shape. В першу чергу через постійну нестачу вуглеводів організм буде перебувати в стресовому стані і почне запасати вуглеводи у вигляді жиру. Крім того, це може викликати відчуття постійного голоду, який людина буде втамовувати за рахунок постійних перекусів.

Відео дня

Для того щоб дієта давала результати, дієтологи радять додати в раціон наступні продукти з високим вмістом вуглеводів:

1. Ячмінна крупа

Дослідження показують, що ячмінь швидко втамовує голод і надовго зберігає відчуття ситості. Більше того, окрім високого вмісту вуглеводів, в одній порції каші міститься від 20 до 25 відсотків добової норми харчових волокон.

© picserver
© picserver Фото:

2. Зелений горошок

За твердженням дієтологів, півсклянки горошку забезпечує 12 відсотків від добової норми цинку. Також, він ефективно втамовує голод за рахунок збільшення вироблення лептину, гормону, який відповідає за відчуття ситості.

© Frederique Voisin-Demery/ Flickr
© Frederique Voisin-Demery/ Flickr Фото:

3. Цільнозернові макарони

Дослідження британських фахівців показало, що регулярне вживання цільнозернових продуктів пов'язане зі зниженням ІМТ (індекс маси тіла), а також зменшенням черевного жиру.

© Meal Makeover Moms/Flickr
© Meal Makeover Moms/Flickr Фото:

4. Цільнозерновий хліб

Дієтологи рекомендують не відмовлятися від звичних бутербродів або тостів, якщо робити їх з хліба з цілісної пшениці або зерна. Таким чином, одна скибочка міститиме близько 80 калорій, кілька грам харчових волокон і менше одного грама цукру.

© Jill/Flickr
© Jill/Flickr Фото:

5. Квасоля

Американські фахівці заявляють, що регулярне вживання квасолі зменшує ймовірність утворення жиру на животі, а також на 22 відсотка знижує ризик розвитку ожиріння. Будь-який сорт містить достатню кількість харчових волокон, білків і заліза. Крім усього дієтологи рекомендують самостійно готувати квасолю.

© cookbookman17/Flickr
© cookbookman17/Flickr Фото:

6. Поп-корн

Дієтологи радять з'їдати близько трьох склянок поп-корну на заміну чіпсам. Як показують дослідження, повітряний снек швидко втамовує голод і надовго забезпечує почуття ситості.

© veggiefrog/Flickr
© veggiefrog/Flickr Фото:

7. Вівсянка

Вівсяна каша є одним з найкращих джерел вуглеводів. Крім того, вона багата на харчові волокна та інші корисні мікроелементи. Дієтологи також відзначають, що регулярне вживання каші допомагає позбутися від вісцерального жиру, а також покращити метаболізм.

© Rachel Hathaway/Flickr
© Rachel Hathaway/Flickr Фото:

8. Кіноа

Як розповідають експерти, крім вуглеводів, каша містить багато білка, а також дев'ять корисних амінокислот, необхідних для утворення м'язів і спалювання жиру.

© Jennifer/Flickr
© Jennifer/Flickr Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Показати ще новини
Радіо NV
X