Провідник здоров'я. Дієтолог назвала сім найкращих продуктів з високим вмістом заліза
Дефіцит заліза в організмі – досить поширена проблема, пише Refinery29. Нестача цього елементу викликає втому, зниження імунітету і порушення когнітивних здібностей.
Сім найкращих джерел заліза виглядають так:
Сочевиця. Окрім заліза, сочевиця також багата на клітковину і калій. Також продукт містить білок і гарантує тривале відчуття ситості.
Молюски. Молюски забезпечують організму хорошу дозу заліза, білка і вітамінів В-12 і С.
Тофу. Цей сир не тільки одна з улюблених страв вегетаріанців, але й відмінне джерело заліза і білка.
Яловичина. Середньодобова норма заліза становить 10-20 мг. Один яловичий стейк може забезпечити 3,5 мг.
Біла квасоля. Одна порція такої квасолі забезпечує до 20% рекомендованої норми заліза. Також квасоля містить білок і клітковину.
Куряча печінка. Незважаючи на те, що не всі люди вважають печінку апетитною, цей продукт дуже поживний: куряча печінка багата не лише на залізо, але й на вітамінами А та С.
Темне м'ясо індички. Окрім заліза, в такому м'ясі міститься вітамін В і цинк.
- Читайте також: Здорові закуски. Шість низькокалорійних продуктів, на розмір порцій яких можна не звертати уваги
Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті