Учені вияснили, чому органічні продукти кращі за звичайні
Міжнародна команда дослідників з університетів і наукових інститутів дев'яти країн світу вивчили харчові переваги органічних та неорганічних м'ясних і молочних продуктів, передає The Independent . Дані дослідження було опубліковано у виданні British Journal of Nutrition.
Експерти дійшли висновку, що органічне молоко містить на 40% більше кон'югованої лінолевої кислоти, яка знижує ризик серцево-судинних захворювань, деяких видів раку й ожиріння. Також таке молоко має більш високу концентрацію заліза та вітаміну E.
В органічному м'ясі вчені виявили більш низькі концентрації двох видів насичених жирів, що призводять до таких хвороб, як інфаркт, інсульт та інші.
Органічне м'ясо і молоко багате на Омега-3 жирні кислоти, які перешкоджають розвитку серцево-судинних захворювань, покращують неврологічні функції та підвищують імунітет.
За словами професора Карло Ліферта з Університету Ньюкасла, головною причиною більшої користі органічних продуктів є спосіб випасання тварин та наявність натуральної трави в їх раціоні.
Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті