Міцний імунітет і кістки. П'ять причин включити в раціон гриби

30 березня 2016, 20:00
Експерти по правильному харчуванню розповіли про благотворний вплив грибів на здоров'я людини

Фахівці пояснюють, що печериці, лисички, шіїтаке й інші види їстівних грибів несуть велику користь організму людини, наприклад, зміцнюють імунітет і кістки, пише New York Post. Тому, рекомендується включити їх в раціон і вживати хоча б раз на тиждень.

Відео дня

П'ять корисних властивостей грибів

1. Запобігають запаленню

Гриби багаті амінокислотою ерготионеїном, яка допомагає запобігти, в першу чергу, запалення суглобів, а також ряд інших хвороб.

2. Підвищують імунітет

Гриби шіїтаке підсилюють захисні функції організму, а також допомагають боротися з патогенними мікроорганізмами.

3. Зміцнюють кістки

В грибах міститься велика кількість вітаміну D, який необхідний для засвоєння кальцію. Крім того мікроелемент селен допомагає запобігти остеопорозу.

4. Дають заряд енергії

Рибофлавін та вітамін В, які містяться в грибах, допомагають виробляти енергію зі всієї з'їденої їжі.

5. Сприяють втраті ваги

Гриби містять білок та інші елементи, які надовго зберігають відчуття ситості. Більше того, згідно з дослідженнями, всього 120 грам грибів на тиждень допоможуть скоротити споживання калорій до 18000 на рік.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X