Краса та здоров'я. Сім наукових причин пити більше вина

5 травня 2016, 17:47
Численні дослідження довели безперечну користь вишуканого алкогольного напою

Достоїнство вина полягає не тільки в тому, що воно смачне і здатне піднімати настрій. Експерти порталу Huffington Post відібрали сім науково доведених переваг помірного вживання вина.

Відео дня

Сім наукових причин пити вино виглядають так:

Вино підвищує самооцінку. Вчені з університетів Гельсінкі й Тампере довели, що помірне вживання вина позитивно впливає на впевненість у своїх силах.

Напій корисний для здоров'я серця. Ресвератрол – антиоксидант, що міститься в червоному вині, знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Вживання вина діє як тренування. Дослідники з Альбертського університету дійшли висновку, що келих червоного вина еквівалентний годині занять у тренажерному залі.

Вино сприяє схудненню. Вчені з Вашингтонського державного університету з'ясували, що ресвератрол не тільки дозволяє уникнути хвороб серця, але й допомагає втрачати зайву вагу. Цей компонент вина перетворює білий жир на бурий. Як відомо, перший тип жиру накопичує калорії, а другий – витрачає.

Вино робить людину більш привабливою. Вчені з Брістольського університету виявили, що один келих вина робить колір обличчя більш рум'яним, тим самим дозволяючи людині почуватися більш привабливою. Однак другий келих вина діє протилежним чином. Тому важливо знати міру.

Напій зменшує ризик розвитку раку грудей. Жіночий гормон естроген здатний викликати ріст ракових клітин у молочних залозах. Ресвератрол, у свою чергу, блокує цей патогенний ефект.

Вино знижує ризик розвитку когнітивних порушень. Наукові співробітники Інституту профілактичної медицини в Копенгагені з'ясували, що люди, які регулярно вживають вино, схильні до розумових порушень удвічі менше за тих, хто не п'є вино.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Показати ще новини
Радіо NV
X