Кава і чорниця. Дев'ять продуктів для здоров'я мозку

18 січня 2016, 13:21
Експерти з правильного харчування назвали продукти, які допоможуть зберегти молодість головного мозку і ясність розуму

За словами фахівців, певні продукти, особливо багаті на антиоксиданти, здатні запобігти слабоумство і поліпшити стан мозку, пише AOL. Кращим вибором стануть кольорові фрукти і овочі, а також продукти, що містять мононенасичені жири.

Відео дня

1. Чорниця

Ягода містить достатню кількість антиоксидантів, щоб запобігти окислювальному стресу головного мозку. Крім того, наголошується, що чорниця сприяє поліпшенню моторики і пам'яті.

© StockSnap/Pixabay
© StockSnap/Pixabay Фото:

2. Цитрусові

Вчені радять щодня вживати грейпфрути, лимони чи апельсини в невеликих кількостях, оскільки вони містять особливі мікроелементи, які перешкоджають погіршенню пам'яті, розумової працездатності та інших когнітивних функцій.

© miradeshazer/Pixabay
© miradeshazer/Pixabay Фото:

3. Горіхи

Незважаючи на те, що всі горіхи корисні для мозку, експерти виділяють саме мигдаль і волоські горіхи. В них міститься велика кількість вітаміну Е, мононенасичених жирів та інших корисних мікроелементів, які покращують комунікацію клітин головного мозку.

© Huskyherz/Pixabay
© Huskyherz/Pixabay Фото:

4. Риба

Лосось, сардини, анчоуси і озерна форель містять найбільшу кількість жирних кислот Омега-3, які запобігають запальним процесам в організмі, особливо в головному мозку.

© robsonmelo/Pixabay
© robsonmelo/Pixabay Фото:

5. Авокадо

Авокадо містить мононенасичені жири і лютеїн, які мінімізують ризик розвитку хвороби Альцгеймера, а також сприяють поліпшенню когнітивних функцій.

© silverstylus/Pixabay
© silverstylus/Pixabay Фото:

6. Кава

Через високий вміст антиоксидантів, кава знижує ризик розвитку слабоумства.

© IT-STUDIO/Pixabay
© IT-STUDIO/Pixabay Фото:

7. Грецький йогурт

Вітаміни і мінерали, що містяться в грецькому йогурті, допомагають зняти стрес і зарядити організм енергією. Пробіотики, в свою чергу, запобігають зниженню когнітивних функцій і втрати пам'яті.

© esigie/Pixabay
© esigie/Pixabay Фото:

8. Яйця

Яйця містять мікроелементи, що покращують комунікацію між клітинами, а також - пам'ять.

© jackmac34/Pixabay
© jackmac34/Pixabay Фото:

9. Цільнозернові продукти

Вівсянка, ячмінь і лутига містять складні вуглеводи, й інші мікроелементи, які допомагають живити мозок, а також знижують ризик розвитку інсульту і недоумства.

© dbreen/Pixabay
© dbreen/Pixabay Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X