Гаряча кава і чай підвищують ризик розвитку раку - ВООЗ

17 червня 2016, 14:31
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я визнали гарячу каву і чай потенційно канцерогенними

Згідно з новою доповіддю ВООЗ, гарячі напої з температурою понад 65 градусів Цельсія можуть сприяти розвитку раку стравоходу. Вживання рідин з нижчою температурою названо безпечним. Про це повідомляє Men's Health .

Відео дня

При цьому важливо розуміти, що негативний ефект на клітини стравоходу чинить температура, а не самі напої. Як зазначає представник американської компанії Mr. Coffee, стандартні кавоварки нагрівають воду до 80-85 градусів Цельсія. Тому, перш ніж пити напій, варто трохи почекати, поки він охолоне.

Чай, у свою чергу, заливається окропом. Щоб вживання чаю не завдало шкоди здоров'ю, охолодження необхідно почекати ще довше, ніж у випадку з кавою.

У цій самій доповіді ВООЗ також повідомляється, що вживання кави знижує ризик розвитку раку печінки. Низка інших досліджень показала, що кава знижує ризик розвитку діабету, меланоми, хвороб серця та інсульту, а чай знижує кров'яний тиск, покращує розумову діяльність і сприяє схудненню.

Зстежите за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X