Експерти розповіли про позитивний вплив риби на фігуру
Останні дослідження Кіотського університету показують, що жирні кислоти Омега-3, які містяться у риб'ячому жирі, сприяють заміні білого жиру на коричневий, пише The Daily Mail . Як пояснюють експерти, коричневий жир не тільки відповідає за виробництво тепла в організмі, а також спалює калорії і білі жирові клітини.
До такого висновку вчені прийшли після проведення експерименту з мишами. Чотири місяці тварин годували жирною їжею, після чого в їх раціон додали риб'ячий жир. В результаті миші стали повільніше набирати вагу, а кількість білого жиру зменшилася на 25 відсотків.
Автор дослідження Теруо Кавада розповідає, що після сорока років в організмі значно знижується кількість коричневих жирових клітин, тому на їх заміну приходять білі. Щоб відновити вироблення корисних бурих клітин, експерт рекомендує вживати рибу двічі в тиждень.
Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life