Експерти розповіли про позитивний вплив риби на фігуру

21 грудня 2015, 10:44
Японські вчені стверджують, що вживання риби може запобігти появі зайвої ваги в середньому віці

Останні дослідження Кіотського університету показують, що жирні кислоти Омега-3, які містяться у риб'ячому жирі, сприяють заміні білого жиру на коричневий, пише The Daily Mail . Як пояснюють експерти, коричневий жир не тільки відповідає за виробництво тепла в організмі, а також спалює калорії і білі жирові клітини.

Відео дня

До такого висновку вчені прийшли після проведення експерименту з мишами. Чотири місяці тварин годували жирною їжею, після чого в їх раціон додали риб'ячий жир. В результаті миші стали повільніше набирати вагу, а кількість білого жиру зменшилася на 25 відсотків.

Автор дослідження Теруо Кавада розповідає, що після сорока років в організмі значно знижується кількість коричневих жирових клітин, тому на їх заміну приходять білі. Щоб відновити вироблення корисних бурих клітин, експерт рекомендує вживати рибу двічі в тиждень.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X