Дослідження пролило світло на відмінності між суспільним та професійним уявленням про правильне харчування
Результати опитування були візуалізовані у вигляді інфографіки на сайті видання. Як виявилося, цінні властивості деякої їжі люди занадто переоцінюють, деякої – недооцінюють, а певним продуктам і суспільство, і професіонали дали однакову оцінку.

Топ-5 продуктів, які вважаються корисними суспільством, а не дієтологами:
Енергетичні батончики - корисними вважає 71% простих людей і 28% дієтологів
Кокосова олія - 72% / 37%
Заморожений йогурт - 66% / 32%
Гранола - 80% / 47%
Апельсиновий сік - 78% / 62%
Топ-5 продуктів, які вважаються корисними дієтологами, а не суспільством:
Кіноа - корисною вважає 58% простих людей і 89% дієтологів
Тофу - 57% / 85%
Суші - 49% / 75%
Хумус - 66% / 90%
Вино - 52% / 70%
Топ-5 продуктів, які в обох груп опитаних викликають змішані почуття:
Попкорн - вважає корисним 52% простих людей і 61% дієтологів
Свинячі відбивні - 52% / 59%
Незбиране молоко - 59% / 63%
Стейк - 63% / 60%
Сир чеддер - 56% / 57%
Топ-5 продуктів, які обидві групи опитаних назвали найбільш шкідливими:
Гамбургери – вважає корисними 29% простих людей і 28% дієтологів
В'ялена яловичина - 27% / 23%
Дієтична газована вода - 16% / 18%
Білий хліб - 18% / 15%
Шоколадне печиво - 10% / 6%
Топ-5 продуктів, які обидві групи опитаних назвали найбільш корисними:
Яблука – корисними вважає 96% простих людей і 99% дієтологів
Апельсини - 96% / 99%
Вівсянка - 92% / 97%
Курятина - 91% / 91%
Індичка - 90% / 91%
Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті