Чорний рис і кольрабі. Названо 10 суперпродуктів, які повинні бути на кожній кухні

5 листопада 2015, 10:36
Голлівудський фуд-експерт Кімберлі Шнайдер представила перелік продуктів, які мають бути в здоровому харчуванні

Експерт радить частіше вживати брусницю, дикий рис, насіння чіа та інші корисні продукти харчування, пише Daily Mail.

Відео дня

Брусниця

Ягода має протизапальні властивості та багата на антиоксиданти.

© Randi Hausken/Flickr
© Randi Hausken/Flickr Фото:

Дикий рис

Такий сорт рису багатий на білок, антиоксиданти і вітамін Е та важливий для підтримки імунної системи.

© ronamae/Flickr
© ronamae/Flickr Фото:

Кольрабі

У такому овочі міститься велика кількість калію, який регулює рівень рідини в організмі. Також кольрабі є джерелом вітаміну С і клітковини.

© Connie Ma/Flickr
© Connie Ma/Flickr Фото:

Японський чай кукича

Складається з обсмажених стебел і гілочок чайної рослини і має вершковий, злегка горіховий присмак. Корисний для травлення і містить кальцій та вітамін С.

© Rene Saarsoo/Flickr
© Rene Saarsoo/Flickr Фото:

Читайте також: Відомий кухар назвав 10 кращих продуктів для здорового харчування

Морські водорості

Водорості багаті на йод, білок і кальцій, а також практично не містять жирів.

© RosieTulips/Flcikr
© RosieTulips/Flcikr Фото:

Какао-боби

Є джерелом магнію, заліза та антиоксидантів і цілком можуть замінити звичний шоколад.

© Jing/Pixabay

© Jing/Pixabay Фото:

Пенька (волокна стебел конопель)

В таких волокнах міститься багато амінокислот, які насичують кров і клітини. Більше того, після вживання наркотичного ефекту не буде.

© Marc Fuyà/Flickr
© Marc Fuyà/Flickr Фото:

Насіння Чіа

Багаті на білок і клітковину, вони сприяють правильній роботі травлення, а також контролюють рівень цукру в крові.

© fesehe/Pixabay

© fesehe/Pixabay Фото:

Хлорела

Містить багато хлорофілу, елемента, який відповідає за насичення тіла киснем і сприяє схудненню. Міститься в спеціальних вітамінах.

© Ben_Kerckx/Flcikr

© Ben_Kerckx/Flcikr Фото:

Рукола

Дуже корисна, так як стимулює вироблення ферментів, відповідальних за перетравлення їжі. Багата на вітаміни С і К, залізо, кальцій і клітковину.

© trec_lit/Flickr
© trec_lit/Flickr Фото:
Показати ще новини
Радіо NV
X