Чорний рис і кольрабі. Названо 10 суперпродуктів, які повинні бути на кожній кухні
Експерт радить частіше вживати брусницю, дикий рис, насіння чіа та інші корисні продукти харчування, пише Daily Mail.
Брусниця
Ягода має протизапальні властивості та багата на антиоксиданти.

Дикий рис
Такий сорт рису багатий на білок, антиоксиданти і вітамін Е та важливий для підтримки імунної системи.

Кольрабі
У такому овочі міститься велика кількість калію, який регулює рівень рідини в організмі. Також кольрабі є джерелом вітаміну С і клітковини.

Японський чай кукича
Складається з обсмажених стебел і гілочок чайної рослини і має вершковий, злегка горіховий присмак. Корисний для травлення і містить кальцій та вітамін С.

Читайте також: Відомий кухар назвав 10 кращих продуктів для здорового харчування
Морські водорості
Водорості багаті на йод, білок і кальцій, а також практично не містять жирів.

Какао-боби
Є джерелом магнію, заліза та антиоксидантів і цілком можуть замінити звичний шоколад.

Пенька (волокна стебел конопель)
В таких волокнах міститься багато амінокислот, які насичують кров і клітини. Більше того, після вживання наркотичного ефекту не буде.

Насіння Чіа
Багаті на білок і клітковину, вони сприяють правильній роботі травлення, а також контролюють рівень цукру в крові.

Хлорела
Містить багато хлорофілу, елемента, який відповідає за насичення тіла киснем і сприяє схудненню. Міститься в спеціальних вітамінах.

Рукола
Дуже корисна, так як стимулює вироблення ферментів, відповідальних за перетравлення їжі. Багата на вітаміни С і К, залізо, кальцій і клітковину.
