Біолог назвав головну причину переїдання у святкові дні
За даними фахівця, всьому виною «ефект шведського столу», відкритий французьким психологом Жаком Ле Магненом в 1956 році, передає Tech Insider.
- Читайте також: Медики пояснили переїдання браком наркотиків
Для вивчення впливу харчових ароматизаторів на апетит і підтвердження теорії Магнена, біолог провела експеримент на мишах, запропонувавши їм два варіанти ласощів.
У першій частині експерименту Агапакіс годувала мишей необмеженою кількістю одного типу їжі, спостерігаючи за тим, скільки гризуни поглинуть запропонованої їжі. У результаті відразу після насичення миші відмовлялися від запропонованої їжі.
У другій частині експерименту біолог запропонувала мишам шведський стіл - їжу з чотирма різними смаками і зазначила, що гризуни їли в три рази більше, ніж в першій частині дослідження. Таким чином Агапакіс вдалося довести, що головною причиною переїдання є різноманітність страв на святковому столі.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life