Біолог назвав головну причину переїдання у святкові дні

25 грудня 2015, 11:29
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Американський біолог Христина Агапакіс, що отримала в Гарварді докторську ступінь в області синтетичної біології, в ході простого експерименту визначила головну причину переїдання у святкові дні

За даними фахівця, всьому виною «ефект шведського столу», відкритий французьким психологом Жаком Ле Магненом в 1956 році, передає Tech Insider.

Для вивчення впливу харчових ароматизаторів на апетит і підтвердження теорії Магнена, біолог провела експеримент на мишах, запропонувавши їм два варіанти ласощів.

Відео дня

У першій частині експерименту Агапакіс годувала мишей необмеженою кількістю одного типу їжі, спостерігаючи за тим, скільки гризуни поглинуть запропонованої їжі. У результаті відразу після насичення миші відмовлялися від запропонованої їжі.

У другій частині експерименту біолог запропонувала мишам шведський стіл - їжу з чотирма різними смаками і зазначила, що гризуни їли в три рази більше, ніж в першій частині дослідження. Таким чином Агапакіс вдалося довести, що головною причиною переїдання є різноманітність страв на святковому столі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X