Австралійські вчені зрівняли шкоду м'яса з надмірним вживанням цукру
До такого висновку експерти дійшли після проведення масштабного дослідження у 170 країнах, в ході якого вивчали зв'язок між вживанням м'яса і ожирінням, пише The Daily Mail . Результати показали, що близько 13 відсотків випадків ожиріння викликані саме надлишком білків в організмі, що прирівнюється до кількості випадків, викликаних надмірним вживанням цукру.
Як пояснює професор Мацей Ханнеберг, жири і вуглеводи досить швидко засвоюються, тому організм отримує достатню кількість енергії, у той час як тваринний білок засвоюється набагато довше і в такому випадку відбувається надлишок енергії, яка запасається у вигляді жирових клітин. Таким чином, як зазначає вчений, щоб уникнути набору ваги потрібно контролювати вживання не тільки солодощів, але й м'яса.
- Читайте також: Відомий дієтолог назвала три несподіваних продукту, які підвищують рівень цукру в крові
Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті