Американський лікар розповів, як скоротити вживання вуглеводів, не відмовляючись від мучного

14 вересня 2016, 13:52
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Американський кардіолог і автор книг про правильне харчування Вільям Девіс розповів, як скоротити вживання вуглеводів, не відмовляючись від мучного

За словами медика, у прагненні скинути зайву вагу люди часто відмовляються від мучного і солодкого, але в результаті починають почувати себе погано або відчувають постійну тягу до забороненого, пише Woman's Health. Для здорової дієти необхідні корисні вуглеводи, які містяться в деяких видах хліба, і навіть можна дозволити собі трохи солодкого, адже цукор також необхідний для нормальної роботи організму. Тому, щоб не відчувати докорів сумління від з'їдених виробів і не переживати за фігуру, доктор Вільям Девіс пропонує підкоригувати харчування і прибрати з раціону продукти з високим вмістом простих вуглеводів.

Відео дня

1. Уникайте фруктових соків

Експерт рекомендує відмовитися від вживання пакетованих соків, оскільки в них додають цукор, консерванти й інші шкідливі інгредієнти. Але пити свіжовичавлені соки також рекомендується вкрай рідко, оскільки в процесі приготування втрачається велика частина корисних речовин, яка залишається в волокнах.

© StockSnap/Pixabay
© StockSnap/Pixabay Фото:

2. Обмежте вживання кисломолочних продуктів

Лікар рекомендує вживати лише одну порцію молока, сиру або несолодкого жирного йогурту на день. Це необхідно для того, щоб обмежити вживання лактози, яка містить глюкозу, а також знизити ймовірність підвищення рівня інсуліну.

© ponce_photography/Pixabay

© ponce_photography/Pixabay Фото:

3. Включіть в раціон чорний шоколад

Втамувати тягу до солодкого без шкоди для здоров'я допоможе чорний шоколад з вмістом какао не менше 70 відсотків. Всього 40 грам в день буде достатньо.

© kwol/Pixabay
© kwol/Pixabay Фото:

4. Обмежте вживання бобових

Як пояснює Девіс, слід вживати не більше однієї чверті склянки бобових протягом чотирьох - шести годин. Перевищення норми веде до збільшення рівня цукру в крові.

© Appel-und-n-Ei/PIxabay
© Appel-und-n-Ei/PIxabay Фото:

5. Виключіть з раціону продукти з цукрозамінниками

У харчовій промисловості часто використовують штучні підсолоджувачі, які шкодять організму більше цукру. У них часто містяться канцерогени та інші шкідливі речовини, здатні викликати дерматит, порушення травлення і набір ваги.

© condesign/Pixabay
© condesign/Pixabay Фото:

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X