Американські вчені розвінчали міф про шкоду ГМО
Згідно з 20-річного дослідження, продукти, до складу яких входять ГМО, не є менш корисними, ніж органічні аналоги, пише New York Post . Як розповідає професор Майкл Родемейер, ГМО часто звинувачують у розвитку раку або інших хвороб, але в ході експериментів вченим не були виявлені їх негативні впливи на організм.
Більше того, у дослідженні йде мова про те, що генетично модифіковані продукти, навпаки, корисні для здоров'я. Наприклад, завдяки ним людина вживає менше інсектицидів і отримує навіть більше вітамінів. Крім того, такі фрукти і овочі можуть значно поліпшити якість і розмір врожаїв.
Тому, вчені впевнені, що людству слід змінити своє ставлення щодо ГМО, оскільки за 20 років так і не було виявлено їх негативний вплив як на організм, так і на навколишнє середовище. А популярний міф про шкоду ГМ-культур вчені вважають звичайним маркетинговим ходом для просування «корисних» продуктів.
- Читайте також: Гаряча кава і чай підвищують ризик розвитку раку - ВООЗ
Зстежите за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life