9 овочів і фруктів, які містять більше вітаміну С, ніж апельсин. Інфографіка НВ

3 лютого 2016, 17:32
Вітамін С відомий своїми корисними властивостями: він підвищує захисні сили організму, покращує засвоєння білків, сприяє засвоєнню заліза, бере участь у боротьбі імунної системи з інфекціями, а також здатний знизити тривалість і тяжкість застуди

Крім того, вітамін С – найважливіша поживна речовина, необхідна для формування стінок клітин і сполучних тканин, незамінне для здоров'я кровоносних судин. Він також забезпечує загоєння ран і має антиоксидантну дію.

Відео дня

Згідно з даними USDA, національної бази даних продуктів харчування, створеної Міністерством сільського господарства США, вдалося з'ясувати, що не тільки апельсин є багатим джерелом вітаміну С. Більше того, існують овочі і фрукти, які містять набагато більше вітаміну С, ніж цитрусові. Про них – у інфографіці НВ.

© NV.ua
© NV.ua Фото:
Показати ще новини
Радіо NV
X