Королівський сніданок. Рецепт млинців з трьома начинками від шеф-кухаря Єлизавети II
На офіційному сайті королівської сім'ї Великобританії з’явився фірмовий рецепт млинців і кілька варіантів їх подачі.
Якщо ви мріяли про сніданок, як у королеви, зберігайте рецепт і готуйте інгредієнти для млинців. Адже насправді, члени королівської сім'ї - теж люди, які, як і всі, люблять їсти млинці на сніданок.
Рецепт млинців королівської сім'ї
Інгредієнти:
- 125 г борошна
- 30 г цукру
- Дрібка солі
- 2 середніх яйця (близько 100 г)
- 1,5 яєчних жовтки (30 г)
- 250 мл молока
- 40 г вершкового масла
Beurre Noisette
Щоб приготувати масло beurre noisette по-французьки, покладіть масло в каструлю і повільно розтоплюйте його, поки вся вода в маслі не випарується, а часточки молока не відокремляться на дні та стануть золотистими. Воно може трохи стріляти, але коли заспокоїться, набуде горіхово-коричневий колір. Приберіть масло зі сковороди і дайте охолонути. Воно додасть млинцям прекрасний аромат і збереже їх м'якість.
Тісто для млинців
Поступово змішайте з яйцями сіль, борошно і цукор, щоб вийшло однорідне тісто. Потім поступово додайте молоко і, в кінці, масло beurre noisette ("бер нуазет"). Обсмажте млинці.
Ідеї для подачі:
Класичні млинці з лимоном і цукром: після приготування посипте млинці цукровою пудрою, потім скачайте і подавайте з часточками лимона.

Млинці з джемом і вершками: збийте подвійні вершки до однорідної консистенції. Після того, як млинці трохи охолонуть, змастіть їх улюбленим джемом, а потім вершками. Зверху прикрасьте ягодами.

Млинці з шинкою, пореєм і сирним соусом: для пікантних млинців дотримуйтеся того самого рецепту, але перед смаженням додайте ваші улюблені спеції, в цьому рецепті використовується часник.
Додаткові інгредієнти:
- 200 г вареної шинки, нарізаної кубиками
- 150 г вареного і смаженої цибулі-порею
- 125 г тертого сиру Грюйер
- 275 мл молока
- 40 г вершкового масла
- 40 г борошна

Щоб приготувати сирний соус, нагрійте молоко, а в окремому сотейнику розтопіть масло і додайте борошно. Повільно додавайте молоко, постійно збиваючи, щоб уникнути утворення грудок. Готуйте протягом 3 хвилин, перш ніж знімати з вогню. Відокремте ¼ цієї суміші і відкладіть.
Додайте більшу частину сиру в соус (залишивши небагато для декору млинців), а також шинку і цибулю-порей. Приправте сіллю і перцем (за бажанням можна додати каєнський перець).
Розділіть суміш всередину млинців і скрутіть рулетами. Викладіть їх на деко, змащене маслом, а потім полийте соусом і тертим сиром.
Випікайте при 180°C протягом 15-20 хвилин, поки на млинцях не почнуть з'являтися бульбашки, а самі млинці не стануть золотистого кольору. Подавати гарячими.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life