«Комбо». Рецепт жульєну з гливами без запікання в духовці від Євгена Клопотенко

17 серпня 2021, 04:15

Шеф-кухар і кулінарний експерт розповів, як приготувати французький жульєн з гливами.

Жульєн — французька закуска на основі вершкового соусу. Євген Клопотенко готує його з гливами, котрі мають чудову структуру, та більш соковитими за філе курячими стегнами. Окрім того, багато людей не любить готувати страви в духовці влітку через спеку, а тому кулінарний експерт запропонував рецепт без випікання.

Відео дня

Раніше, також, Євген Клопотенко поділився класичним рецептом жульєну з печерицями в духовці.

Рецепт жульєну

Інгредієнти:

  • цибуля — 120 г
  • гливи — 250 г
  • курячі стегна — 300 г
  • вершки — 300 г
  • твердий сир — 150 г
  • вершкове масло, сіль, свіжомелений перець

Приготування:

Цибулю наріжте кубиком, а гливи і курку — однаковими шматочками. В ідеалі, обсмажте все окремо до напівготовності, але можна й разом. У такому разі смажте в наступній послідовності: спочатку цибулю, потім до неї гливи і в кінці стегна.

Коли курка буде виглядати обсмаженою і майже готовою, налийте вершки, додайте сіль і перець. Тушкуйте, поки вершки не упаряться вдвічі.

Додайте твердий сир, щоб усе тягнулося, шматочок вершкового масла, перемішайте.

Можете їсти страву соло або додавати як соус до рису чи пасти.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X