Бездріжджовий хліб і кекс до чаю. Два незвичайних рецепти випічки на основі картопляного пюре

17 квітня 2021, 04:55
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Ми звикли сприймати картоплю як гарнір до солоних страв. Однак із нього можна зробити як смачний бездріжджовий хліб, так і солодкий кекс із вершками.

Якщо після вчорашньої вечері у вас залишилося картопляне пюре, його не обов’язково викидати. З пюре можна приготувати різні страви, в тому числі хліб з цибулею і шоколадний кекс. Або ж, ви можете спеціально зварити трохи картоплі, щоб спробувати нові смаки випічки.

Відео дня

Картопляний хліб — рецепт

Інгредієнти

  • 3 склянки (430 г) борошна
  • 1 ст.л. розпушувача
  • 1 ч.л. солі
  • 450 мл молока
  • 170 г гострого чеддера (тертого)
  • 115 г сметани
  • ¾ чашки (170 г) картопляного пюре
  • 6 шматочків (115 г) бекону
  • 4 тонко нарізані зелені цибулини
  • 1 велике яйце
  • 1 ст.л. (14 г) вершкового масла (топленого)

Приготування

Розігрійте духовку до 180 °C, потім змастіть форму маслом.

У мисці середнього розміру змішайте борошно, розпушувач і сіль, потім відставте.

В іншій великій мисці змішайте молоко, чеддер, сметану, картопляне пюре, бекон, зелену цибулю та яйце.

Додайте сухі інгредієнти у вологу суміш і перемішайте до однорідності. У кінці додайте топлене масло.

Перелийте тісто в підготовлену форму і випікайте приблизно 60−70 хвилин або поки хліб не стане твердим на дотик в середині.

Дайте хлібу охолонути, потім дістаньте з форми і дайте охолонути повністю.

Зберігайте хліб в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 3 днів. Цей хліб також дуже добре зберігається в морозильній камері до 3 тижнів.

Картопляний шоколадний кекс — рецепт

Інгредієнти:

  • ½ склянки вершкового масла кімнатної температури + для змащування форми
  • какао-порошок для форми
  • 1 велика відварена картопля
  • 1,75 склянки борошна
  • 1 ч.л. крупної солі
  • 1 ч.л. розпушувача
  • ¼ ч.л. харчової соди
  • 2 склянки цукру
  • 2 великих яйця
  • 1 ч.л. екстракту ванілі
  • 100 г не надто солодкого шоколаду, розтопленого і злегка охолодженого
  • ½ склянки сметани
  • Збиті вершки для подачі (за бажанням)

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 °C, змастіть вершковим маслом форму для випікання і посипте її какао для красивого «пилу» на пирозі.

Зваріть картоплю і розімніть її до відсутності грудочок.

Перемішайте разом борошно, сіль, розпушувач і харчову соду.

Окремо збийте міксером масло і цукор до отримання легкої пишної консистенції (близько 3 хвилин). Додайте яйця по одному, ретельно збиваючи після кожного додавання. Потім додайте ваніль, розтоплений шоколад і змішайте тісто до однорідної консистенції.

Додайте в тісто борошняну суміш у два заходи, чергуючи зі сметаною.

Перекладіть тісто в підготовлену форму, розгладьте верх за допомогою лопатки і випікайте близько 50 хвилин. Коли пиріг приготується, дістаньте його з форми і залиште в духовці остигати.

Коли торт повністю охолоне, наріжте його і подавайте, бажано, зі збитими вершками.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X