Як у бабусі. Рецепт вареників з картоплею і цибулею від американської блогерки з українським корінням

18 квітня 2021, 05:06

Американська фуд-блогерка Емілі Феднер поділилася своїм улюбленим рецептом українських вареників з картоплею та цибулею.

Емілі Феднер, автор блогу про їжу foodloversdiary, просто обожнює вуглеводи, до яких відносяться всі страви з тіста.

Свого часу сім'я Емілі емігрувала з СРСР, а її бабуся Лола прищепила блогерці любов до української кухні. Саме тому на столі сім'ї Феднер часто з’являються і українські вареники, рецепт яких Емілі передала її бабуся.

Відео дня

Рецепт вареників із картоплею

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 склянки (280 г) борошна
  • 60 мл кефіру
  • 2 ст.л. топленого масла
  • 1 велике яйце
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 3 великі картоплини
  • 1 велика цибулина, нарізана кубиками
  • 60 г вершкового масла
  • сіль і чорний перець за смаком

Для карамелізованої цибулі:

  • 6 ст.л. вершкового масла
  • 2 цибулини, тонко нарізаних кружечками
  • 1 ст.л. копченої паприки

Для подачі:

  • вершкове масло
  • сметана
  • кріп

Приготування:

1. Змішайте борошно і сіль, окремо змішайте рідкі інгредієнти, а потім додайте їх до сухих. Перемішайте тісто до однорідності, потім перекладіть його на кухонну поверхню і вимішуйте ще 5−10 хвилин, поки воно не стане гладким і м’яким. Якщо тісто виходить сухим, опустіть пальці в миску з водою і продовжуйте замішувати. Якщо тісто дуже липке, вмішайте трохи борошна.

2. Як тільки тісто буде добре вимішаним, щільно загорніть його в плівку і дайте постояти не менше 30 хвилин при кімнатній температурі. Чим довше тісто буде лежати, тим легше буде його розкачати.

3. Приготуйте начинку: зваріть картоплю до готовності (близько 30−40 хвилин), трохи остудіть, очистіть від шкірки та розімніть до бажаної консистенції. Ви можете зробити м’яке пюре або залишити невеликі грудочки, щоб начинка була більш текстурною всередині.

Розтопіть на сковороді вершкове масло, потім додайте до нього нарізану кубиком цибулю і смажте її близько 10−12 хвилин, поки вона не стане м’якою та золотавою. Змішайте готову цибулю з картоплею та приправте за смаком.

4. Приготуйте цибулю для подачі: розтопіть масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та готуйте, періодично помішуючи, поки вона не стане карамелізованою та м’якою (близько 30 хвилин). Цибуля може смажитися паралельно з основним приготуванням вареників, проте, стежте, щоб вона не пригорала і періодично помішуйте.

5. Розділіть тісто навпіл і загорніть частину, з якою не будете відразу працювати назад у плівку. Почніть розкачувати тісто, використовуючи багато борошна, щоб воно не прилипало. Розкачайте тісто в пласт завтовшки пару міліметрів, потім два рази складіть його навпіл і продовжуйте розкатувати. Повторіть процес один або два рази, а потім розкачайте до бажаної товщини.

6. На розкатаному тісті за допомогою спеціального пристрою або звичайної склянки відповідного розміру зробіть круглі вирізи. Додавайте в центр приблизно 1 чайну ложку начинки і защипніть вареники у формі півмісяця. Якщо тісто не клеїться, змочіть пальці водою.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

7. Коли вареники будуть готові, доведіть до кипіння підсолену воду в великій каструлі. Закиньте вареники варитися на 3−5 хвилин, поки вони не спливуть. Дістаньте вареники з води (або злийте воду) і додайте до них шматочок масла, щоб вони не злиплися.

Подавайте вареники з карамелізованою цибулею, сметаною і кропом.

Смачного!

Вареники з картоплею від американської блогерки - відеорецепт

Показати ще новини
Радіо NV
X