«Їв прямо зі сковороди». Рецепт шакшуки від Євгена Клопотенка

16 квітня 2021, 03:13

Кулінарний експерт розповів, як приготувати популярну близькосхідну страву, що ідеально смакує на сніданок.

Шакшука — традиційна страва в кухні Ізраїлю та багатьох арабських країн. Останнім часом вона полюбилася європейцям, адже шакшука — значно цікавіший, корисніший і збалансованіший варіант яєшні на сніданок.

Відео дня

Рецепт шакшуки

Інгредієнти:

  • Яйця
  • Помідори
  • Солодкий перець
  • Цибуля
  • Часник
  • Чилі
  • Томати пелаті
  • Зіра
  • Білий йогурт
  • Сіль і перець за смаком

Приготування

Наріжте помідори, солодкий перець, цибулю, часник, чилі та гарно обсмажте з томатами пелаті, котрі додадуть овочам насиченості та соусової консистенції.

Коли овочева суміш закипить, зробіть в овочах невеликі отвори і вбийте всередину яйця. В ідеалі жовтки мають лишитися цілими. Додайте зіру, сіль і перець за смаком. Також додайте трошки йогурту.

Тушкуйте страву 5−7 хвилин під кришкою або поставте сковорідку на той самий час у духовку.

Подавати шакшуку варто на сковороді.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X