«Їв прямо зі сковороди». Рецепт шакшуки від Євгена Клопотенка
Кулінарний експерт розповів, як приготувати популярну близькосхідну страву, що ідеально смакує на сніданок.
Шакшука — традиційна страва в кухні Ізраїлю та багатьох арабських країн. Останнім часом вона полюбилася європейцям, адже шакшука — значно цікавіший, корисніший і збалансованіший варіант яєшні на сніданок.
Рецепт шакшуки
Інгредієнти:
- Яйця
- Помідори
- Солодкий перець
- Цибуля
- Часник
- Чилі
- Томати пелаті
- Зіра
- Білий йогурт
- Сіль і перець за смаком
Приготування
Наріжте помідори, солодкий перець, цибулю, часник, чилі та гарно обсмажте з томатами пелаті, котрі додадуть овочам насиченості та соусової консистенції.
Коли овочева суміш закипить, зробіть в овочах невеликі отвори і вбийте всередину яйця. В ідеалі жовтки мають лишитися цілими. Додайте зіру, сіль і перець за смаком. Також додайте трошки йогурту.
Тушкуйте страву 5−7 хвилин під кришкою або поставте сковорідку на той самий час у духовку.
Подавати шакшуку варто на сковороді.
Смачного!