«Дивовижно соковиті». Курячі ніжки в хрусткій паніровці від ізраїльського шефа
У цьому рецепті Іля Антебі зовсім немає жиру, м’ясо виходить соковитим, а скоринка ну дуже хрусткою.
Іля Антебі - автор блогу про їжу та кулінарію Смачний Ізраїль. Вона родом із Білорусі, але вже 30 років живе в Ізраїлі, де закінчила кулінарну школу Тадмор і працювала з шеф-кухарями світового рівня.
«Я в захваті від цього рецепту курячих ніжок! Ні грама жиру, дуже корисно і сам процес приготування неймовірно простий. Вони виходять ну просто дико хрусткими (хрускіт було чути на всю вулицю), а всередині дивовижно соковиті. При випічці з них не вилилося ні грама соку, та й деко залишилося чистим», - розповіла кулінар.
Рецепт курячих ніжок у паніровці
Інгредієнти:
- 8 ніжок
- 1 яйце
- 1 с.л. соусу теріякі (можна змішати мед з соєвим соусом)
- ½ ч.л. кунжутної олії (можна замінити на зубчик часнику для аромату)
- 1/3 ч.л. пластівців гострого чилі (за бажанням)
- ½ ч.л. солі
Хрусткий шар:
- 50-80 гр хлібної крихти Панко (або звичайна хлібна крихта)
- 2 с.л. кунжутного насіння
- 2 с.л. очищеного чорного насіння
- 2 дрібки крупної солі
Приготування:
У мисці збовтуємо яйця. Додаємо соус теріякі, кунжутну олію, перець і сіль. Добре розмішуємо.
У цю яєчну суміш кидаємо чисті та сухі ніжки й даємо постояти в маринаді пів години.
Якщо ви не використовуєте теріяки, до часнику можна додати сухі ароматні трави: чебрець, орегано, заатар, розмарин або інші за смаком.
В іншу миску насипаємо хлібну крихту та змішуємо її з кунжутом, насінням та сіллю.
Замариновані ніжки по одній обвалюємо в крихті та викладаємо на деко з пергаментним папером.
Випікаємо в розігрітій на 250 градусів духовці 10 хвилин. Знижуємо температуру на 180 і тушкуємо ще 40-50 хвилин до красивої скоринки.
Готові ніжки можуть зберігатися в холодильнику. Скоринка стане вологою, але після розігрівання в духовці до неї повернеться хрускіт.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.