З ганашем із білого шоколаду. Торт Поліно за простим рецептом Лізи Глінської
Кондитер розкрила секрети приготування домашнього бездріжджового листкового тіста та поділилася рецептом торта Поліно.
«Готувати домашнє листкове тісто нескладно — всього лише кілька раскаток і складок. Потрібно просто трохи часу і терпіння», — каже Ліза Глінська, більше порад і рецептів якої, ви можете знайти в її книгах.
Рецепт торта Поліно
Інгредієнти
Прісне листкове тісто:
- 500 г борошна (3 склянки об'ємом 250 мл + 1 ст.л.)
- 10 г солі (1 ч.л. з гіркою)
- 250 мл води (1 стакан об'ємом 250 мл)
- 80 г вершкового масла (0,4 пачки, I частина, 82%)
- 300 г вершкового масла (1,5 пачки, II частина, 82%)
Збитий шоколадний ганаш:
- 100 г білого шоколаду
- 150 г молочного шоколаду
- 200 мл вершків (0,8 склянки об'ємом 250 мл, I частина, 30%)
- 300 мл вершків (1,2 склянки об'ємом 250 мл, II частина, 30%)
Приготування:
1. Приготуйте листкове прісне тісто:
З'єднайте воду, вершкове масло (I частину) і сіль, прогрійте, щоб масло розтопилося. Вилийте суміш у борошно і зробіть заміс.
Зберіть тісто в кулю, зробіть посередині надріз хрест-навхрест глибиною 2 см. Покладіть в миску, накрийте плівкою, приберіть в холодильник на 20 хвилин.
2. Підготуйте вершкове масло:
Наріжте холодне масло (II частину) вздовж на три частини, покладіть між двох листів пергаменту і розімніть.
Загорніть пергамент з маслом у вигляді прямокутника 20смх15 см і розподіліть в ньому масло. Відправте масло в холодильник на 10−15 хвилин.
3. Приготуйте тісто:
Дістаньте тісто з холодильника, розкачайте, викладіть у центр вершкове масло і закрийте зверху тістом. Розкачайте тісто з маслом у прямокутник 25смх60см. Складіть його втричі, оберніть харчовою плівкою, відправте в холодильник на 1 годину.
Повторіть процес розкочування та складання ще 4 рази. Приберіть тісто в холодильник на ніч.
4. Увімкніть духовку на 200С. Візьміть половину тіста, розкачайте та наріжте у вигляді смужок довжиною 26−28 см і шириною 1−1,5 см. Викладіть на пергамент відправте випікатися на 18 хвилин.
5. Приготуйте збитий ганаш:
З'єднайте шоколад і вершки (I частину), прогрійте, щоб шоколад розтопився. Пробийте занурювальним блендером, додайте другу частину вершків і знову пробийте.
Приберіть ганаш в холодильник мінімум на 12 годин. Збийте ганаш.
6. Приготуйте торт:
Викладіть на стіл харчову плівку, на неї викладіть шар ганаша. Викладіть зверху шар «паличок» і знову шар ганаша. Викладіть таким чином усі палички та весь ганаш.
Сформуйте за допомогою плівки кругле поліно, краї загорніть. Приберіть поліно в холодильник на 12 годин.
Задекоруйте поліно крихтою і подрібненими обсмаженими волоськими горіхами.
Смачного!