На кефірі. Рецепт шоколадних мафінів від Лізи Глинської

20 травня 2021, 04:52

Кондитер і кулінарний експерт розповіла, як приготувати шоколадні кекси на кефірі.

Часто в наших холодильниках залишається йогурт або кефір, які пити вже не хочеться, але і викидати шкода. Ліза Глінська радить в таких випадках готувати смачний десерт - шоколадні мафіни.

Відео дня

Рецепт шоколадних мафінів

Інгредієнти:

  • 250 г борошна (1,6 склянки)
  • 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
  • 50 г какао-порошку (3,5 ст. л.)
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі
  • ⅓ ч.л. соди
  • 2 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 200 г кефіру або нежирного йогурту
  • 80 г чорного шоколаду
Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Приготування:

Змішайте борошно, розпушувач, соду і сіль. Потім додайте какао через сито і перемішайте.

Змішайте яйця, цукор, кефір або йогурт і розтоплене гаряче вершкове масло.

Додайте суху частину, перемішайте до однорідності. Потім додайте шматочки шоколаду і знову перемішайте.

Наповніть тістом форми, заповнюючи на ⅔ висоти. Відправте випікатися в розігріту до 180С духовку на 18-20 хвилин (готовність перевірте дерев'яною шпажкою).

Форми знімайте з уже охолоджених мафінів.

Смачного!

Шоколадні мафіни - відеорецепт

Більше кондитерських рецептів Лізи Глинської можна знайти в її кулінарних книгах .

Показати ще новини
Радіо NV
X