На кефірі. Рецепт шоколадних мафінів від Лізи Глинської
Кондитер і кулінарний експерт розповіла, як приготувати шоколадні кекси на кефірі.
Часто в наших холодильниках залишається йогурт або кефір, які пити вже не хочеться, але і викидати шкода. Ліза Глінська радить в таких випадках готувати смачний десерт - шоколадні мафіни.
Рецепт шоколадних мафінів
Інгредієнти:
- 250 г борошна (1,6 склянки)
- 100 г цукру (4 ст. л. з гіркою)
- 50 г какао-порошку (3,5 ст. л.)
- 1,5 ч.л. розпушувача
- дрібка солі
- ⅓ ч.л. соди
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 200 г кефіру або нежирного йогурту
- 80 г чорного шоколаду

Приготування:
Змішайте борошно, розпушувач, соду і сіль. Потім додайте какао через сито і перемішайте.
Змішайте яйця, цукор, кефір або йогурт і розтоплене гаряче вершкове масло.
Додайте суху частину, перемішайте до однорідності. Потім додайте шматочки шоколаду і знову перемішайте.
Наповніть тістом форми, заповнюючи на ⅔ висоти. Відправте випікатися в розігріту до 180С духовку на 18-20 хвилин (готовність перевірте дерев'яною шпажкою).
Форми знімайте з уже охолоджених мафінів.
Смачного!
Шоколадні мафіни - відеорецепт
Більше кондитерських рецептів Лізи Глинської можна знайти в її кулінарних книгах .