З домашнього листкового тіста. Торт Наполеон за рецептом Лізи Глінської
Кондитер і кулінарний експерт розповіла, як приготувати святковий торт Наполеон із заварним кремом, листковим тістом і без яєць.
Цей торт - класичний святковий десерт, який всі обожнюють. Тетяна Литвинова готує Наполеон на пиві, ведуча Ревізора Юлія Панкова - класичним і дуже просотаним кремом, Ліза Глінська раніше пропонувала приготувати Наполеон на сковороді, а тепер поділилася рецептом цього торта без яєць на домашньому листковому тісті.
Рецепт Наполеона
Інгредієнти
Заварний крем:
- 900 мл молока
- 40 г борошна
- 40 г кукурудзяного крохмалю
- 80 г цукру
- 150 г білого шоколаду
- 200 г вершкового масла (82%)
- 300 мл вершків (30%)
- 1/3 стручка ванілі
Прісне листкове тісто:
- 500 г борошна
- 10 г солі
- 250 мл води
- 80 г вершкового масла (I частина, 82%)
- 300 г вершкового масла (II частина, 82%)

Приготування
Приготуйте крем:
1. Змішайте цукор, борошно і кукурудзяний крохмаль. Додайте суміш в молоко та перемішайте.
2. Додайте насіння ванілі, перемішайте.
3. Поставте на вогонь, при постійному помішуванні доведіть до кипіння, прокип'ятіть 1 хвилину.
4. Додайте шоколад і перемішайте, потім додайте масло і знову добре перемішайте.
5. Накрийте плівкою в контакт, приберіть у холодильник на 8-10 годин.
6. Збийте вершки і з'єднайте з заварною основою, перемішайте.
Приготуйте торт:
1. Приготуйте тісто, як у рецепті торта Поліно. Розкачайте його в пласт товщиною 3 мм.
2. Розріжте на три коржа шириною 30 см і довжиною 22 см кожен.
3. Збризніть пергамент водою, перекладіть тісто та зробіть виделкою проколи по всій площі.
4. Випікайте два коржі відразу в розігрітій до 200°С духовці 18-20 хвилин.
5. Через 10-12 хвилин поміняйте деко місцями.
6. Розріжте кожен корж уздовж на 2 частини, щоб вийшло 6 коржів.
7. Змастіть кожен корж кремом, викладаючи коржі один на інший.
8. Поставте в холодильник на 10 годин. Задекоруйте торт крихтою і свіжими ягодами.
Смачного!
Торт Наполеон - відеорецепт
Більше кондитерських рецептів Лізи Глінської можна знайти в її кулінарних книгах.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life