З домашнього листкового тіста. Торт Наполеон за рецептом Лізи Глінської

15 травня 2021, 05:15
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Кондитер і кулінарний експерт розповіла, як приготувати святковий торт Наполеон із заварним кремом, листковим тістом і без яєць.

Цей торт - класичний святковий десерт, який всі обожнюють. Тетяна Литвинова готує Наполеон на пиві, ведуча Ревізора Юлія Панкова - класичним і дуже просотаним кремом, Ліза Глінська раніше пропонувала приготувати Наполеон на сковороді, а тепер поділилася рецептом цього торта без яєць на домашньому листковому тісті.

Відео дня

Рецепт Наполеона

Інгредієнти

Заварний крем:

  • 900 мл молока
  • 40 г борошна
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 80 г цукру
  • 150 г білого шоколаду
  • 200 г вершкового масла (82%)
  • 300 мл вершків (30%)
  • 1/3 стручка ванілі

Прісне листкове тісто:

  • 500 г борошна
  • 10 г солі
  • 250 мл води
  • 80 г вершкового масла (I частина, 82%)
  • 300 г вершкового масла (II частина, 82%)
Ліза Глінська
Фото: Ліза Глінська

Приготування

Приготуйте крем:

1. Змішайте цукор, борошно і кукурудзяний крохмаль. Додайте суміш в молоко та перемішайте.

2. Додайте насіння ванілі, перемішайте.

3. Поставте на вогонь, при постійному помішуванні доведіть до кипіння, прокип'ятіть 1 хвилину.

4. Додайте шоколад і перемішайте, потім додайте масло і знову добре перемішайте.

5. Накрийте плівкою в контакт, приберіть у холодильник на 8-10 годин.

6. Збийте вершки і з'єднайте з заварною основою, перемішайте.

Приготуйте торт:

1. Приготуйте тісто, як у рецепті торта Поліно. Розкачайте його в пласт товщиною 3 мм.

2. Розріжте на три коржа шириною 30 см і довжиною 22 см кожен.

3. Збризніть пергамент водою, перекладіть тісто та зробіть виделкою проколи по всій площі.

4. Випікайте два коржі відразу в розігрітій до 200°С духовці 18-20 хвилин.

5. Через 10-12 хвилин поміняйте деко місцями.

6. Розріжте кожен корж уздовж на 2 частини, щоб вийшло 6 коржів.

7. Змастіть кожен корж кремом, викладаючи коржі один на інший.

8. Поставте в холодильник на 10 годин. Задекоруйте торт крихтою і свіжими ягодами.

Смачного!

Торт Наполеон - відеорецепт

Більше кондитерських рецептів Лізи Глінської можна знайти в її кулінарних книгах.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X