Італійська кухня. Три рецепти основних страв із зеленою спаржею

17 травня 2021, 04:04
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Поки сезон аспарагуса не закінчився, варто спробувати кілька цікавих страв з цим овочем у головній ролі.

Італійська кухня складається не тільки з глютену, як може здатися на перший погляд. Адже на столі будь-якого італійця завжди багато зелені й овочів, які створюють баланс у раціоні.

Відео дня

Пропонуємо і вам урізноманітнити звичайні страви корисним сезонним інгредієнтом - аспарагусом.

Рецепт вершкового ризото зі спаржею

Ризото - класична страва Північної Італії. Пікантності конкретно цьому рецепту надає не тільки аспарагус, але і порошок матча.

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису арборіо
  • 1 дрібно нарізана цибулина
  • 4 склянки овочевого бульйону (або води)
  • 4 ст.л. вершкового масла
  • 4 зубчики часнику
  • ¾ склянки спаржі, нарізаної на невеликі шматочки
  • жменя горошку
  • 2 ч.л. порошку матча
  • ½ склянки сиру пармезан
  • Сіль, перець, базилік і чилі (за бажанням)

Приготування:

1. Нагрійте овочевий бульйон.

2. Наріжте цибулю, часник і спаржу на невеликі шматочки.

3. Розтопіть масло в глибокій сковороді або великому сотейнику.

4. Додайте цибулю і, коли вона стане золотистою, додайте часник приблизно на 30 секунд.

5. Додайте рис арборіо і мішайте все близько 2 хвилин, поки суміш не стане однорідною.

6. Додайте бульйон так, щоб рис був повністю покритий, продовжуйте варити і, помішуючи рис, додавайте бульйон, поки він повністю не всотається, а рис не стане м'яким. Це займе близько 20-25 хвилин.

7. Додайте спаржу та варіть ще 10 хвилин, потім додайте горошок.

8. Додайте сіль, чорний перець, базилік, перець чилі і порошок матчу, а коли ризото буде повністю готовим, додайте масло, що залишилося і пармезан.

Готово!

Рецепт пасти з аспарагусом

Цю пасту можна приготувати за звичайним рецептом або замінити деякі інгредієнти на веганські та безглютенові. Вершки, наприклад, можна замінити соусом з перебитих у блендері ¼ ст. кешью і 1,5 ст. води, а замість пармезану використовувати неактивні дріжджі.

Інгредієнти

  • 350 г коротких макаронів
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 450 г спаржі, нарізаної по 5 см
  • 1 цибуля-шалот, подрібнена
  • 1 стакан зеленого горошку
  • 4 зубчики часнику, подрібненого
  • 1 склянка вершків
  • 1 ч.л. ложка солі
  • сік одного лимона
  • цедра одного лимона
  • ¼ склянки пармезану
  • сіль, перець і червоний чилі за смаком

Приготування:

1. Приготуйте макарони відповідно до інструкцій на упаковці. Злийте воду, окремо залиште близько склянки води, в якій вони варилися.

2. У великій сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулю-шалот і спаржу, обсмажуйте 2-3 хвилини. Потім додайте зелений горошок і часник, смажте ще 2 хвилини.

3. Влийте в овочі вершки, добре перемішайте і тушкуйте суміш, поки вершки не загуснуть. Додайте сіль, лимонний сік, цедру лимона та пармезан.

4. Зніміть овочі з вогню та перемішайте з приготовленою пастою, при необхідності додайте трохи води.

За бажанням можете додати чилі або інші спеції.

Готово!

Рецепт крем-супу з аспарагуса

Звичайно, найкраще смак спаржі розкривається в стравах, де вона цілісна. Однак для різноманітності варто спробувати і ніжний суп з аспарагусом.

Інгредієнти

  • 2 середніх картоплини
  • 3 склянки овочевого або курячого бульйону
  • 1 кг спаржі, нарізаної шматочками по 2,5 см
  • ½ склянки 2% грецького йогурту +додатково для сервірування
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 стакан дрібно нарізаної цибулі-порею
  • 3 скибочки бекону за бажанням
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • ½ ч.л. солі
  • ¼ ч.л. чорного перцю

Приготування:

1. Нагрійте оливкову олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю-порей і нарізану картоплю, обсмажуйте приблизно 2-3 хвилини. Додайте часник і готуйте близько 30 секунд до появи аромату.

2. Залийте засмажку бульйоном, додайте спаржу, сіль і перець. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте, поки овочі не стануть м'якими, 10-15 хвилин.

3. При подачі з беконом: підсмажте його чи запечіть до стану, схожого на чіпси, наріжте і відкладіть остигати.

4. За допомогою погружного блендера подрібніть суп до однорідної маси. Поверніть суп у каструлю та дайте йому охолонути протягом декількох хвилин.

5. Додайте грецький йогурт, приправте сіллю та перцем за смаком і добре розмішайте.

Подавайте гарячим, посипавши беконом і свіжим подрібненим часником. За бажанням також додайте ложку грецького йогурту.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X