«Імператор усіх соусів». Рецепт кетчупу від Тетяни Литвинової

4 вересня 2021, 03:15

Гастро-експерт розповіла, як приготувати домашній кетчуп, який замінить усі куповані аналоги.

Кетчуп - незамінний і найбільш універсальний соус у кулінарії. Тому принаймні кілька баночок якісного домашнього кетчупу без консервантів не завадять нікому. Своїм фірмовим рецептом «імператора всіх соусів» поділилася Тетяна Литвинова.

Відео дня

Рецепт кетчупу

Інгредієнти:

  • Помідори - 6 кг (5 л соку)
  • Яблука - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Перець гострий - 1шт
  • Сіль - 1 ст.л.
  • Лавровий лист
  • Перець горошок - 1 ст.л.
  • Перець духмяний - 1 ст.л
Тетяна Литвинова
Фото: Тетяна Литвинова

Приготування:

У першу чергу потрібно подрібнити помідори в блендері. Потім протираємо м'якоть помідорів через сито за допомогою ополоника. Після цього уварюємо томатний сік до густої консистенції.

У цей час тушкуємо яблука в невеликій кількості води. Вибирайте найбільш солодкі сорти яблук.

Додаємо в блендер яблука і припущену цибулю, перебиваємо до однорідної консистенції. Яблучно-цибульне пюре перекладаємо до кетчупу.

Після цього додаємо часник і гострий перець. Складаємо інші спеції в марлю, щоб вони не потрапили в сам соус, опускаємо цей мішечок у кетчуп. У такому вигляді кетчуп повинен проваритися 20 хвилин, а потім додаємо сіль, за смаком цукор і прибираємо марлю зі спеціями.

Для ідеальної консистенції потрібно знову збити гарячий кетчуп у блендері і довести його до кипіння. Кетчуп готовий! Можна розливати в пляшки чи банки.

Зберігайте кетчуп у холодильнику.

Показати ще новини
Радіо НВ
X