Тільки після обробки. Вісім продуктів, які не можна їсти сирими

15 липня 2022, 03:03
Продукти, які не можна їсти в сирому вигляді (Фото:freepik.com)

Продукти, які не можна їсти в сирому вигляді (Фото:freepik.com)

Якщо вживати в їжу деякі продукти в сирому вигляді, вони можуть виявитися токсичними і завдати серйозної шкоди здоров’ю. Вчені назвали вісім продуктів, які обов’язково потрібно готувати, а потім вже їсти. Візьміть до уваги!

Здавалося б, що може бути небезпечного в тому, щоб з'їсти шматочок сирого тіста перед тим, як відправити печиво в духовку, або спробувати ягоду бузини? Однак експерти попереджають: певні продукти в сирому вигляді можуть бути отруйними.

Відео дня

1. Картопля

За даними досліджень, в сирому вигляді картопля може викликати здуття живота і інші проблеми з шлунково-кишковим трактом. Причина в тому, що картопля містить крохмалі, які стійкі до перетравлювання. А щк зелена або проросла картоплю містять соланін і чаконін — небезпечні токсини, які можуть викликати діарею, жар, головний біль і блювоту. Таку картоплю краще взагалі не їсти, ні в якому вигляді

2. Баклажани

Баклажани в сирому вигляді містять те саме глікоалкалоідное з'єднання, що і сира картопля, соланін. Щоб уникнути неприємностей, баклажани перед вживанням необхідно піддати тепловій обробці.

3. Квасоля

Якщо ви з'їсте всього чотири-п'ять сирих бобів, ви можете серйозно захворіти. Боби, особливо червоні, містять токсин, який викликає розлад травлення і симптоми, схожі з отруєнням. Зазвичай він руйнується під час приготування. Тому квасолю треба замочувати і готувати щонайменше 10 хвилин, перш ніж подавати на стіл.

4. Яйця

Сирі яйця можуть містити сальмонелу, яка здатна викликати харчове отруєння. Кращий спосіб не захворіти — це варити яйця до тих пір, поки білок і жовток не стануть твердими. Також небезпечні продукти, що містять сирі яйця, наприклад майонез.

5. Куряче м’ясо

У сирому курячому м’ясі цілком може бути сальмонела, а також бактерії Campylobacter. З метою безпеки експерти рекомендують піддати м’ясо тепловій обробці - не менше двох хвилин при температурі 70 ° C.

6. Листя ревеню

Стебла ревеню часто використовуються для приготування пирогів, компотів і безпечні для вживання в їжу. Однак листя ревеню можуть бути отруйними — в них є щавлева кислота, токсична сполука. Їх вживання може призвести до утрудненого дихання, печіння в роті, діареї та болю в шлунку.

7. Чорна бузина

Ягоди бузини відмінно допомагають при застуді та грипі, однак в сирому вигляді можуть бути отруйні. Щоб нейтралізувати самбунігрін і інші шкідливі для здоров’я речовини, що містяться в них, необхідно нагріти ягоди бузини до температури понад 80 ° C протягом короткого часу.

8. Сире тісто або борошно

Вживання сирого тіста або борошна небезпечно для здоров’я. Борошно є досить брудним продуктом — в ньому цілком можуть бути бактерії, такі як кишкова паличка і сальмонела, а також інші шкідливі мікроби, що залишилися в ньому після того, як різні тварини в ангарах випорожнювались на зерно. Не пробуйте сире тісто і не додавайте борошно в продукти, які не можна приготувати. А після використання борошна не забудьте ретельно вимити руки.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. НВ не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. НВ також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини
Радіо NV
X