Карантинні кілограми. Через два локдауни і віддалену роботу кожен третій українець додав у вазі
Два локдауни і віддалений режим роботи під час пандемії позначилися на середньостатистичній українській талії: кожен третій співвітчизник додав у вазі останнім часом.
І це за тієї умови, що зайва вага і багата калоріями їжа й до пандемії були національними фішками.
«Рік вийшов уже дуже важким», — сміється із себе 31-річний Кирило Уваров, директор із маркетингу одеської мережі ресторанів. Але має на увазі він зовсім не закриті кордони, проблеми на роботі або небезпечний вірус. «Стаю на ваги і вперше в житті бачу тризначну цифру — 104 кг», — зменшуючи тон до шепоту, ділиться сокровенним маркетолог.
Навесні всього за місяць роботи в домашньому режимі Уваров додав 10 кг. Після відходу на віддаленку насамперед вщерть забив холодильник улюбленими продуктами — стейками, лососем, сирами і ковбасами.
«Я людина гіперактивна, і нічого не робити мені просто дискомфортно, тому пішов учитися готувати», — розповідає одесит.
Бургери і пасти і справді далися Уварову швидко, але так само швидко потім осіли на боках. Ситуацію посилило закриття спортзалів, у яких раніше можна було легко зігнати позапланові вуглеводи.
«Пузо я цього літа втягував регулярно і на пляжі дуже комплексував, — скаржиться Уваров. — Раніше купував розмір М, а зараз на нього навіть не дивлюся. У мене тепер всі речі L».

Зараз маркетолог запевняє, що взявся за розум і в другий локдаун увійшов із гірким досвідом і новою мультиваркою для дієтичної брокколі. І додає з гордістю: мовляв, навіть зумів полюбити ці зелені рослини.
На цій війні за стрункість Уваров не самотній — пандемічний рік додав кілограмів кожному третьому українцю. За даними дослідницької компанії Active Group, більше ніж 30% співвітчизників стали важчими вже після першого локдауну.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life