Не завжди корисний. Чому не варто їсти творог ввечері
Нутриціологи розповіли, коли не можна їсти творог і коли він може бути шкідливим.
Вчені з Гарварда з’ясували, що кисломолочний сир допомагає знизити ризик виникнення діабету другого типу. У його складі багато вітамінів, таких як В12, В2, А, а також фосфору, кальцію і натрію.
Він особливо корисний для раціону спортсменів, адже в сирі міститься білок, який повільно засвоюється і допомагає нарощувати м’язову масу.
Коли не можна їсти творог?
Незважаючи на велику кількість корисних якостей, якщо їсти його в невідповідний час, то сир буде погано засвоюватися і його вплив може негативно позначитися на організмі. Нутриціології рекомендують вживати творог, як і всі кисломолочні продукти, до 16:00.
Це пов’язано в тим, що в їх складі міститься молочний цукор (лактоза) і молочний білок. Якщо вживати їх у другій половині дня, це може стати причиною набряків: білок може засвоюватися і метаболізуються як вуглеводи. Такий процес буде розгойдувати механізм регуляції глюкози, наслідком чого може стати підвищення жирової маси тіла.
Як урізноманітнити творог?
Регулярне вживання чого-небудь призводить до того, що з часом смак страви може набриднути. Щоб уникнути цього, в сир можна додавати різні ягоди, фрукти, наприклад полуницю (вітамін С), чорницю (магній і форфор), вишню (вітаміни групи А і В), банан (калій). Любителі солодкого можуть додати трохи меду. Цікавого смаку додасть кориця, до того ж в ній міститься кальцій і вітамін D.
Крім того з сиру можна приготувати безліч різних страв, наприклад сирники. НВ публікував різні варіації рецептів цього блюда: ресторанні пп-сирники з цедрою і медом, з топленого сиру, класичні, дієтичні, солоні і т.д. Також ми розповідали, як приготувати творожное печиво, запіканку і рулет з гарбузом і сирною начинкою.