Їмо по-новому. Сім головних трендів в харчуванні 2021

17 лютого 2021, 17:47
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

2020 рік багато чого перевернув в нашому житті, змінилися і наші звички харчування. З’явилися нові фуд-тенденції, новий підхід до вибору продуктів і до культури харчування, які з нами, швидше за все, надовго.

Дієтологи називають такі ключові фуд-тренди, яким ми будемо слідувати в 2021 році.

Функціональне харчування

Через колосальний вплив коронавірусу на здоров’я, а також на психічне благополуччя, фокус уваги людей переключився на продукти, які покращують стан імунної системи (Імбир, лимони, кисломолочні продукти, багаті пробіотиками, сезонні овочі, риба і т. ін.). В цілому підхід до харчування став більш усвідомленим та вибірковим.

Відео дня

Згідно з дослідженнями, 50% людей планують приймати добавки і вітаміни для підтримки імунітету. Крім того, люди стали всерйоз опікуватися своїм психічним здоров’ям, тому приділяють особливу увагу продуктам і харчовим добавкам, що сприяють зниженню стресу і поліпшенню якості сну.

Місцеві продукти

Набирають популярність місцеві компанії, фермерські ринки, сімейні виробництва. Причина не тільки в закритих кордонах і складнощах з доставкою продуктів з інших країн. Покупці все більше звертають увагу на якість продуктів, яку можуть гарантувати невеликі компанії. Адже чим менше часу проходить від збору до доставки продукту на прилавок, тим він корисніший.

Флексітаріанство

Суворі дієти з масою обмежень втрачають свої позиції. Їм на зміну приходять більш здорові методи харчування. Наприклад, набирає популярність флексітаріанство — система харчування, в основі якої лежить вживання рослинної їжі, але з можливістю додавати і страви тваринного походження — досить просто зменшувати їх частку в раціоні. Суваорі заборони залишились в минулому.

Особлива увага — сніданкам

Пандемія змінила наш режим роботи, багато хто сьогодні працюють віддалено. Тому повноцінний сніданок, на який раніше просто не було часу, набуває особливого значення. На думку дієтологів і нутриціологів, правильний сніданок не тільки дає енергію на цілий день, а й допомагає утримувати вагу в нормі. Калорійність сніданку повинна складати близько 25% денного раціону — приблизно 300 ккал. Кращий варіант — це повільні вуглеводи, корисні жири і білки.

Готові набори їжі

2020 рік привчив нас до того, що, з одного боку, ми стали більше готувати вдома, а з іншого, почали замовляти продукти додому. І ця тенденція набирає популярність. Послуги з доставки наборів продуктів або їжі вже стали практично нормою життя, багато хто до цього звик і не готовий відмовлятися.

Прозорість інгредієнтів

Якість і безпека продуктів — в пріоритеті. Споживачі сьогодні приділяють більше уваги переліку інгредієнтів, вимагаючи від виробника чесності і прозорості. Очікується, що компанії врахують цю тенденцію і будуть вказувати на етикетках короткі і зрозумілі списки інгредієнтів, які не викликатимуть питання у споживачів.

Якісне дитяче харчування

Перехід дітей на дистанційне навчання змушує батьків частіше їм готувати, не покладаючись на шкільні їдальні, і більш відповідально підходити до вибору продуктів. Тому варто очікувати, що в продажу з’явиться більше якісних продуктів для дитячого харчування — смачних, поживних, натуральних.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X