Покращує стан шкіри і знімає біль. Дієтолог назвала шість корисних властивостей черешні

29 червня 2021, 12:30

Сезон черешні в розпалі. Розповідаємо, чому його важливо не пропустити і отримати максимум користі для краси і здоров’я.

Черешня — справжнє джерело корисних речовин. Одна порція з 21 черешні забезпечує 12% денної норми клітковини і фітонутриєнтів, а також калію і вітаміну С. Американська дієтологиня Майя Феллер назвала шість корисних властивостей черешні, про які ви, можливо, і не підозрювали.

Відео дня

1. Покращує стан шкіри

Черешня від природи солодка і є чудовим джерелом вітаміну С і поліфенолів, які необхідні для підтримки здоров’я шкіри. Ці потужні оксиданти мають протизапальні властивості і сприяють зниженню окисного стресу, зменшуючи при цьому пошкодження шкіри вільними радикалами.

2. Знімає запалення і зменшує біль

Системне запалення є першопричиною багатьох хронічних захворювань. Черешня містить антоціани, які можуть нейтралізувати ферменти, що викликають запалення тканин, подібно ібупрофену. Зменшення системного запалення допомагає знизити ризик розвитку багатьох неінфекційних захворювань, включаючи артрит, діабет, рак, інсульт, гіпертонію і серцево-судинні захворювання.

3. Нормалізує сон

Черешня — натуральне ароматне джерело мелатоніну, який покращує якість сну. Вживання черешні приблизно за годину до сну може допомогти стабілізувати і відрегулювати режим сну, а також зіграє позитивну роль у боротьбі з джетлагом і зміною часових поясів.

4. Знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань

Черешня — найбагатше джерело клітковини. За даними останніх досліджень, достатня кількість клітковини прямо пов’язане зі зменшенням коливань глюкози в крові і зниженням ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

5. Допомагає при діабеті

Зменшення рівня цукру в крові - головне завдання людей, що живуть з діабетом. У порівнянні з багатьма іншими фруктами черешня має більш низький глікемічний індекс. Ягоди мають здатність покращувати вироблення інсуліну, підтримувати оптимальний рівень глюкози. Тому черешню рекомендують їсти при цукровому діабеті (але не більше 100−150 г за прийом).

6. Забезпечує здоров’я кишечника

Черешня дозволяє полегшити стан при запорах і захворюваннях кишечника. Вона є хорошим джерелом клітковини, сприяє поширенню корисних бактерій в кишечнику і очищає організм від токсинів. Багатий клітковиною режим харчування підтримує здоров’я кишечника і допомагає нормалізувати травлення. Але тим, у кого порушена прохідність в кишечнику, її вживати не можна.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X