Гамула. Рецепт українського яблучного печива з заварним кремом і ромашкою від Євгена Клопотенка
Кулінарний експерт поділився рецептом незвичайного українського печива з яблуками та заварного крему з ромашкою.
«Обожнюю яблука у всіх проявах, тому вирішив поділитися з вами десертом на їх основі. Будемо готувати гамулу — старовинний український десерт з яблуками. Смак запечених яблук обожнюють майже усі, а якщо додати трохи яблучного пюре до тіста, вийде надзвичайна випічка. Гамула просто створена для того, щоб насолоджуватися життям!», — розповів Євген Клопотенко.
Рецепт печива з яблуками
Для тіста:
- 2 яблука
- 1−2 ст. л. цукру
- 50 г вершкового масла
- 1 яйце
- 50 г вівсяного борошна
- 200 г пшеничного борошна
- 1 дрібка солі
Для заварного крему:
- 400 мл молока
- 1 ст. л. сухої ромашки
- 4 жовтки
- 100 г цукру
- 1 ст. л. крохмалю

Приготування:
Добре помийте яблука та розріжте навпіл. Видаліть серцевину з кожної половини. Викладіть половинки на деко, попередньо застелене фольгою, і запікайте в духовці при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин.
Коли яблука будуть готові, відділіть м’якоть від шкірки та лишіть для пюре, яке ми додамо в тісто.
Для печива змішайте борошно, додайте сіль, цукор і масло. Ретельно перетріть до утворення масляної крихти.
Додайте 100 г яблучного пюре і яйце. Замісіть туге тісто, оберніть харчовою плівкою та залиште в холодильнику на 10 хвилин.
Розкачайте тісто товщиною близько 0,5 см між двома листами пергаменту. Виріжте з тіста печиво спеціальними формочками чи за допомогою звичайної склянки.
Застеліть пергаментом деко і викладіть печиво. Випікайте 7−10 хвилин за температури 200 градусів. Дайте печиву охолонути.
Для заварного крему в невеликій каструлі нагрійте молоко з 1 ст. л. сухої ромашки.
Відокремте в миску 4 жовтки і додайте цукор. Добре перемішайте віничком, додайте крохмаль і знову перемішайте.
Через сито влийте молоко з ромашкою в миску з жовтками і цукром. Перемішайте все вінчиком і поверніть у каструлю.
Прогрійте на невеликому вогні, не перестаючи помішувати. Додайте 50 г вершкового масла. Помішуйте крем віничком до бажаної густоти.
Подавайте печиво з заварним кремом.
Смачного!
Яблучне печиво гамула - відеорецепт
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life