Звідки пити? Шість регіонів шотландського віскі

Шотландський віскі — напій регіональний. В тому сенсі, що від регіону виробництва багато в чому залежить його смак. Якщо його зробили на півдні Шотландії, він буде радше квітковим і солодким. На островах — солоний і навіть з присмаком йоду.
Розбиратися в регіонах виробництва віскі — означає підібрати його під свої точні смакові вподобання та настрій.
Speyside. Солодке життя
Цей регіон вважають "найсолодшим" у Шотландії, і авжеж — найнасиченішим. Спейсайд — це долина річки Спей, і незважаючи на свою невелику площу, тут найвища щільність винокурень у Шотландії.
Віскі Спейсайду відрізняються своєю солодкістю, квітковими тонами та пряністю. Багато винокурень використовують воду річки Спей, яка вважається другою за довжиною в Шотландії.
Віскі Спейсайду чудово підходять для початку захопливої подорожі до культури віскі.
Що пити в Sam's Steak House?
· Cardhu
· The Glenlivet
· The Macallan
· Glenfiddich

Lowland. Дамський догідник
Улюбленець дам, регіон Лоуленд спеціалізується на виробництві витонченого та легкого віскі. Квіткові ноти, скромна (за мірками віскі, звичайно) міцність, практично відсутній торф у смаку — такими є основні характеристики елегантного Лоуленда.
Лоуленд — другий за розміром регіон виробництва віскі в Шотландії, її рівнинна частина. Втім, винокурень тут дуже мало. І їх усіх люблять дами, адже вони виробляють найвитонченіший віскі у всій Шотландії.
Що пити в Sam's Steak House?
· Auchentoshan
Highlands. Безсмертний горець
Шотландське високогір'я (Хайлендс) виробляє віскі, що вражає багатством свого смаку, багато позицій якого відправлять у нокаут непідготовленого гурмана. Це найбільший регіон виробництва віскі в Шотландії, при цьому тут живе приблизно 250 000 мешканців.
Хайлендс — настільки великий регіон, що віскі, вироблений в різних його частинах, кардинально відрізняється за смаком. Їх об'єднує складний характер, характерний для виробників з високогір'я.
На півночі регіону домінує насичений віскі з акцентованим солодом, на півдні надають перевагу фруктовим ароматам, а захід робить потужний віскі з нотами диму і торфу.
Що пити в Sam's Steak House?
· Glenmorangie
· Oban
· Glendronach
· Tullibardine
Islay. Дим шотландської вітчизни
Айлей — це сіль, дим, йод і торф. Цей регіон є однойменним островом, на якому виробляють віскі для тих, хто любить море і цінує складні смаки.
На крихітному острові розміщено вісім винокурень, кожну з яких серед поціновувачів віскі вважають великою. А сам острів — мало не меккою шотландського виноробства.
Віскі з острова Айлей — це романтика морських пригод, піратська міцність і дике поєднання нот — від йоду і солі до міцного диму.
Що пити в Sam's Steak House?
· Bruichladdich
· Laphroaig
· Ardbeg
· Bowmore
Islands. Багато диму з усього
Айлендс — це розкидані в морі шотландські острови: Арран, Джура, Льюїс, Мулла, Оркнейські острови та Скай.
На островах виробляють переважно міцний і торф'яний віскі, часто — в його смаку переважають водорості та йод. За своїм стилем і мужністю Айлендс схожий на регіон Айлей. Що логічно — всі вони острови, які розташовані в морі, а отже, виробляють потужний чоловічий віскі.
Айлендс — різкий віскі не для слабких духом, так би мовити.
Що пити в Sam's Steak House?
· Talisker
· Highland Park

Campbeltown. Відродження легенди
У 19 столітті цей маленький регіон на півдні Шотландії вважали центром виробництва віскі, тут розташовувалися приблизно 30 винокурень. Віскі постачали у великі міста — Глазго, Лондон і за кордон. Але економічна криза початку 20 століття знищила більшість виробництв.
На сьогодні в Кемпбелтауні працює три винокурні. Тут готують міцний віскі, який припадає до смаку прихильникам гастрономічної агресії.
Віскі з Кемпбелтауна щільні, міцні, нерідко з нотами диму і торфу.
Що пити в Sam's Steak House?
· Glen Scotia
Нова колекція односолодових віскі у Sam's Steak House.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.