З першої ягодою. Сім сезонних рецептів зі свіжою полуницею

26 травня 2021, 03:57
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Напередодні полуничного сезону ділимося рецептами трьох закусок і чотирьох десертів з цією ароматною ягодою в головній ролі.

Ми звикли поєднувати полуницю максимум із хлібом, вершками та шоколадом. Однак з неї можна приготувати набагато більше страв, у тому числі - солоних. Ми зібрали сім рецептів освіжаючих страв, які готуються швидко і гранично просто.

Відео дня

Рецепти діпів із полуницею та авокадо

Інгредієнти:

  • 2 стиглих авокадо
  • сік одного лайма
  • 175 г свіжої полуниці
  • ½ — 1 перець чилі
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Вимийте авокадо, розріжте навпіл і дістаньте ложкою м’якоть. Викладіть авокадо в миску і розімніть виделкою до крему. За бажанням можете скористатися блендером.

Додайте сік лайма, дрібно наріжте чилі та додайте в крем із авокадо.

Приправте крем з авокадо сіллю та перцем.

Полуницю промийте, видаліть плодоніжки і наріжте невеликими шматочками. Додайте шматочки полуниці в крем, перемішайте і намащуйте на брускетти.

Рецепт базиліково-полуничних брускет

Інгредієнти:

  • Багет, нарізаний скибочками завтовшки 1,5 см
  • 450 г полуниці, нарізаної кубиками
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. меду чи цукру
  • ½ ст.л. бальзамічного оцту
  • ½ ч.л. крупної солі
  • 120 г свіжого козячого сиру, рикоти чи бурати
  • Мелений чорний перець за смаком
  • ½ ст. свіжого листя базиліка

Приготування

Духовку розігрійте до 180 градусів. Викладіть скибочки багета на деко, збризніть оливковою олією, посипте сіллю. Випікайте 8−10 хвилин або поки хліб не підрум'яниться. Відкладіть, щоб охолонути.

У середній мисці змішайте нарізану кубиками полуницю, 1 ст.л. оливкової олії, мед, бальзамічний оцет і ¼ ч.л. солі до однорідності.

Змастіть кожен багет козячим сиром, рикотою чи буратою. Зверху викладіть ложку полуничної суміші, трохи поперчіть і прикрасьте базиліком.

Рецепт салату з куркою і полуницею

Інгредієнти:

  • 200 г (близько 1 ст.) майонезу
  • 2 ст.л. діжонськой гірчиці
  • 1 ст.л. нарізаної свіжої м’яти
  • 1,5 ч.л. маку
  • цедра 1 лимона
  • ½ ч.л. солі
  • ¼ ч.л. перцю
  • 650 г курки, приготованої і порізаної (можна варену, запечену або гриль)
  • 225 г свіжої полуниці, нарізаної
  • 50 г (близько ст.) нарізаної зеленої цибулі
  • ½ ст. нарізаного мигдалю

Приготування

У великій мисці змішайте майонез, діжонську гірчицю, м’яту, мак, цедру лимона, його сік, сіль і перець.

Додайте приготовлену і подрібнену курку, полуницю, зелену цибулю та мигдаль. Змішайте до рівномірного розподілу соусу.

Рецепт десерту з Орео і полуницею

Інгредієнти:

  • 10 шт. печива Oreo
  • 1,5 ст. вершків для збивання або густого йогурту
  • 2 ст.л. пасти Nutella (за бажанням)

Приготування:

Помістіть печиво в блендер і перемеліть до крихт.

Візьміть вершки і збийте їх міксером до стійких піків. Потім розділіть крем надвоє і в одну з частин додайте Nutella і знову збийте до однорідності.

Промийте полуницю та наріжте її невеликими кубиками.

Зберіть десерт: на дно баночки або склянки викладіть невеликим шаром крихту печива, зверху покладіть трохи полуниці, а потім шоколадний крем. Після цього знову викладіть полуницю і завершіть подачу звичайним кремом.

Рецепт морозива з полуницею

Інгредієнти

  • 1,5 ст. нарізаної дрібними кубиками полуниці
  • 2 ст.л. меду
  • ½ склянки цукру
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 1 ст. вершків для збивання
  • ½ ст. жирних вершків близько 20%
  • 1 ч.л. ванільного екстракту

Приготування:

У великій мисці змішайте полуницю, мед, цукор і лимонний сік. Дайте настоятися 15−20 хвилин поки полуниця не випустить сік.

Розімніть суміш, щоб у ній не залишилося занадто великих шматочків полуниці. Якщо ви хочете однорідну консистенцію, скористайтеся блендером.

Збийте вершки для збивання до стійких піків. До полуниці додайте обидва види вершків і ванільний екстракт. Перемішайте до однорідності.

Вилийте суміш у морозивницю та дотримуйтесь її інструкцій.

Якщо у вас немає морозивниці, просто перекладіть морозиво в порційні форми або одну велику посудину та відправте в холодильник на 3−5 годин, поки морозиво не стане твердим.

Рецепт чіа-пудингу з полуницею

Інгредієнти:

  • 300 мл кокосового або будь-якого рослинного молока
  • 40 г насіння чіа
  • 200 г полуниці
  • мед або цукор за смаком

Приготування:

Залийте чіа молоком на 4−8 годин, поки насіння не разбухне.

Половину полуниці розімніть або перемеліть у блендері. За бажанням можете додати цукор або мед. Іншу половину наріжте кубиками.

Викладіть наверх насіння чіа полуничне пюре, а потім шматочки полуниці.

Рецепт мілкшейку з полуницею

Інгредієнти:

  • 2 ст. полуниці
  • 2 заморожених банана
  • кокосове або будь-яке інше молоко (кількість в залежності від бажаної консистенції)
  • підсолоджувач за смаком
  • ¼ ч.л. екстракту ванілі
  • збиті вершки за бажанням

Приготування:

Додайте полуницю, кокосове молоко, заморожений банан, екстракт ванілі та підсолоджувач у блендер. Збивайте до однорідної кремової консистенції.

Подавайте відразу. За бажанням можна прикрасити напій збитими вершками.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X