В їстівній формі. Грибний жульєн у булочці за рецептом Даші Малахової

6 вересня 2020, 08:05

Актриса, кулінар і ведуча ТБ і Радіо НВ поділилася сезонним рецептом грибного жульєну.

Осінній сезон грибів надихає на приготування різних страв із ними. Даша Малахова пропонує приготувати жульєн, який буде подаватися не в звичайній формі, а в їстівній - у булочці.

Відео дня

Жульєн з грибами

Інгредієнти:

  • 100 г лісових грибів (білі, лисички)
  • 80 г печериць
  • 100 мл вершків
  • ½ невеликої цибулини
  • ½ зубчика часнику
  • 20 г сиру брі
  • 50 г твердого сиру
  • 20 г вершкового масла
  • ½ ч. л. борошна
  • Пару гілочок петрушки
  • Щіпка мускатного горіха
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець
  • 2-3 маленькі булочки

Приготування:

Лісові гриби ретельно промийте від землі та піску. Відваріть у трохи підсоленій воді до готовності. Перекладіть у сито, відіжміть зайву вологу та наріжте соломкою разом з печерицями.

У сотейнику розігрійте рослинну олію, обсмажте дрібно нарізану цибулю, часник і гриби. Додайте вершкове масло, трохи борошна та вершки.

Сир брі наріжте дрібними шматочками та додайте до грибів. Посоліть, поперчіть, приправте мускатним горіхом. Петрушку дрібно наріжте та додайте в жульен.

Зріжте верхівки з булочок і дістаньте м'якоть (її можна підсушити та зробити панірувальні сухарі). Заповніть булочки жульєном, посипте зверху твердим сиром і запечіть у духовці протягом 10 хвилин при температурі 190 С.

Смачного!

Підписуйтесь на подкаст Радіо НВ Картата потата в Apple Podcasts і Soundcloud .

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X