З кропивою. Рецепт щавлевого борщу від Євгена Клопотенка

24 травня 2022, 04:44
Борщ потрібно подавати гарячим із розрізаним навпіл яйцем (Фото:Влад Нагорний)

Борщ потрібно подавати гарячим із розрізаним навпіл яйцем (Фото:Влад Нагорний)

Кулінарний експерт поділився рецептом справді зеленого борщу, в який крім щавлю додає молоду кропиву.

Говорячи про борщ, всі зазвичай мають на увазі його класичну червону версію з буряком у головній ролі. Однак не менш смачним, вартісним і традиційним є зелений щавлевий борщ, котрий варто приготувати якраз у сезон щавлю.

Відео дня

Євген Клопотенко використовує в рецепті курятину, щоб зробити борщ нежирним, однак ви можете використовувати будь-яке м’ясо до смаку. Окрім того, щоб зробити борщ справді зеленим, кулінар перебиває частину зелені блендером і додає до щавлю кропиву. Опціонально ви можете замінити її шпинатом чи кропом, або обійтися одним лише щавлем.

Рецепт зеленого борщу

Інгредієнти:

  • 2 курячих стегна
  • 3 л води
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 1 морква
  • ¼ кореня селери
  • 2−3 лаврових листки
  • 3−4 горошин духмяного перцю
  • 3−4 картоплини
  • 1 пучок щавлю
  • 1 пучок кропиви
  • 3−4 яйця
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 10 гілочок петрушки

Приготування:

Вимийте м’ясо, покладіть у каструлю, додайте одну цілу очищену ріпчасту цибулю, половину моркви і корінь селери, нарізаний довільними шматочками. Також додайте 3−4 горошини духмяного перцю та 2−3 лаврових листки, залийте водою та варіть півгодини. З готового бульйону дістаньте овочі.

Другу ріпчасту цибулю дрібно наріжте кубиками та підсмажте з невеликою кількістю соняшникової олії до м’якості. Натріть другу половину моркви на дрібній терці, додайте до цибулі та смажте разом 5 хвилин.

Наріжте картоплю довільними шматочками, додайте в бульйон та варіть 15 хвилин.

Окремо відваріть яйця в підсоленій воді 5 хвилин із моменту закипання, а потім залийте холодною водою, щоб вони легко очищалися.

За одну хвилину до приготування борщу додайте порізану зелень: половину пучка щавлю та кропиви. Іншу частину зелені залийте 150 мл води, перебийте в блендері блендером до стану пюре, процідіть через сито та додайте в борщ.

Доведіть борщ із усіма складовими до кипіння та вимкніть вогонь.

До столу подавайте гарячим із розрізаними навпіл яйцями.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X