Зі шпинатом. Як приготувати зелений борщ без м’яса

19 березня 2020, 04:45

Зелений борщ на овочевому бульйоні зі шпинатом, петрушкою і зеленою цибулею за рецептом Євгена Клопотенко.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Борщ із зеленню без м'яса виходить дуже легким і, в той же час, насиченим за смаком. Такий борщ готують на овочевому бульйоні, із зелені використовують листя шпинату, петрушки і зелену цибулю. Якщо виключити з рецепта яйця, виходить прекрасний пісний обід або вечеря. Пропонуємо приготувати зелений борщ зі шпинатом за рецептом кулінарного експерта, автора онлайн-курсу з  кулінарії Мислити як кухар і співвласника ресторану 100 років тому вперед Євгена Клопотенко. Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенко є також реформатором шкільного харчування.

Відео дня

Як приготувати зелений борщ зі шпинатом?

Інгредієнти:

  • Морква (велика або кілька маленьких) - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста невеликого розміру - 2 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Шпинат - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Перепелине яйце - 4 шт.
  • Сіль і перець - на смак

Одну цибулину і половину великої моркви почистіть. Моркву поріжте на товсті кружальця, а цибулю залиште цілою. Перекладіть овочі в каструлю ємністю 1,5 - 2 літри, залийте літром води, додайте лавровий лист і кілька дрібок солі. Доведіть до кипіння і варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин. Можете сміливо додати в нього корінь селери і стебла кропу або петрушки для аромату.

Одночасно з цим відваріть 4 перепелиних яйця - буде достатньо 4-5 хвилин кипіння, щоб вони повністю приготувалися. Коли бульйон буде готовий, видаліть шумівкою овочі та лавровий лист і залиште на маленькому вогні.

Другу половину моркви поріжте дрібними кубиками, так борщ швидше звариться. Одну невелику цибулину дрібно поріжте. Дві невеликих картоплини почистіть і поріжте приблизно таким же кубиком, як і моркву. Потрібно, щоб вони приготувалися одночасно.

Пучок шпинату добре промийте, зріжте нижню частину з корінням і поріжте досить крупно. Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помийте, складіть разом і крупно поріжте. У петрушці використовуйте тільки верхню частину.

Додайте всі овочі і зелень в каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте 2 ст. л. соняшникової олії і варіть протягом 10-15 хвилин, поки картопля не буде готовою.

Розлийте зелений борщ по тарілках і додайте в кожну по одному відвареному, почищеному та розрізаному на дві частини перепелиному яйцю.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X