Краще за покупні. Як приготувати заварні тістечка з ніжною начинкою в домашніх умовах

4 вересня, 02:00
Заварні тістечка з ніжною начинкою (Фото:AEyZRiO / depositphotos)

Заварні тістечка з ніжною начинкою (Фото:AEyZRiO / depositphotos)

Еклери відомі всім з дитинства. Ці заварні тістечка ніжні, смачні та мають особливість швидко зникати зі столу.

Зараз на полицях магазинів можна зустріти безліч варіацій еклерів, як з масляним кремом, так і зі згущеним молоком або будь-якою іншою начинкою. Однак, щоб насолодитися традиційним, класичним тістечком, необов'язково йти в кондитерську. Редакція НВ пропонує приготувати еклери самостійно, в домашніх умовах.

Відео дня

Заварні тістечка: рецепт

Складові:

Для тіста:

  • Яйця - 3 шт.
  • Вода - 1 ст.
  • Борошно - 1 ст.
  • Вершкове масло - 100 г.

Для крему:

  • Сирна маса - 400 г.
  • Фруктовий йогурт зі шматочками фруктів – 300 мл.

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто: налити воду в каструлю, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму. Додати все масло, щіпку солі. Швидко додати муку і перемішувати, щоб до стін нічого не прилипло. Тісто для заварних тістечок трохи остудити. Додати яйце і ретельно перемішати. Поступово додати інші яйця. Тісто має вийти досить густим, щоб не стікало з ложки та не розпливалося на аркуші.
  2. Увімкніть духовку для нагрівання на 200°C. На лист, застелений пергаментом, за допомогою мішка кондитерського викласти тісто. Протягом 20 хвилин випікати в духовці. Після цього зменшити температуру до 170-180°C і випікати до вираженого золотаво-рум'яного кольору. Духовку під час приготування заварних тістечок не можна відкривати. Після приготування дати заварним тістечкам постояти в духовці 5-10 хвилин, потім відкрити духовку і почекати ще 5-10 хвилин. Потім вийняти еклери і наповнити кремом.
  3. Для крему: всі інгредієнти з'єднати та збити міксером у однорідну повітряну масу. Кондитерським шприцом наповнити кожен еклер.
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо НВ
X