Простий рецепт. Заварні кільця з карамельним кремом від Лізи Глінської

26 серпня, 03:05
Перед випіканням посипте кільця мигдалевими слайсами (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Перед випіканням посипте кільця мигдалевими слайсами (Фото:instagram.com/lizaglinskaya)

Кондитер розповіла, як приготувати заварне тісто та легкий вершково-карамельний крем.

Чимало людей бояться заварного тіста, однак за цим простим рецептом Лізи Глінської він виходить буквально в усіх. До того ж, у цьому десерті саме цей вид тіста у поєднанні з кремом створює особливий смак і ніжну консистенцію.

Відео дня

Рецепт заварних кілець з кремом

Інгредієнти

Заварне тісто:

  • 125 мл (0,5 скл.) молока жирністю 2,5%
  • 125 мл (0,5 скл.) води
  • 2 г (дрібка) солі
  • 10 г (0,5 ст.л.) цукру
  • 100 г вершкового масла жирністю 82%
  • 150 г (1 скл.) борошна
  • 250 г (5 шт.) яєць

Додатково:

  • 50 г (2 ст. л.) цукрової пудри
  • 50 г (4 ст. л.) мигдальних пластівців
  • 1 яйце (для змащування кілець)

Для крему:

  • 200 г маскарпоне
  • 200 г вареного згущеного молока
  • 50 мл (2 ст. л.) вершків 30%

Приготування:

1. Приготуйте заварне тісто: змішайте молоко, воду, сіль, цукор та масло, доведіть до кипіння.

2. Заваріть тісто: влийте суміш тонкою цівкою в борошно та перемішайте. Поверніть масу в сотейник і підсушіть на вогні до появи скоринки на дні сотейника. Вимішайте тісто, щоб воно охолонуло до 45−50°С.

3. Пробийте яйця блендером (або пропустіть через сито), щоб отримати однорідну консистенцію. Додайте яйця тонким струмком у заварну основу при постійному перемішуванні.

Тісто має бути блискучим, гладким, еластичним і стікати з вінчика чи лопатки.

4. Перекладіть тісто в кондитерський мішок із насадкою «відкрита зірка» діаметром 18 мм. Відсадіть кільця на застелене пергаментним папером деко, змастіть яйцем, посипте мигдальними слайсами та цукровою пудрою.

5. Відправте кільця випікатися в розігріту до 180 °C духовку з конвекцією на 20−25 хвилин. Потім знизьте температуру до 160 °C і потримайте тісто в духовці ще близько 20 хвилин. Духовку не відкривайте. Дістаньте кільця з духовки та дайте їм повністю охолонути.

6. Приготуйте крем: збийте маскарпоне зі згущеним молоком і вершками до стійких піків. Перекладіть крем у кондитерський мішок із круглою насадкою діаметром 12 мм.

7. Зберіть десерт: розріжте кільця вздовж навпіл, на нижню частину викладіть по діаметру крем, накрийте верхньою частиною. Присипте кільця цукровою пудрою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X