Страва дитинства. Рецепт солодкої запіканки з макаронів

Подавати запіканку можна гарячою або охолодженою (Фото:instagram.com/olgainthekitchen)
Кулінарка Ольга Нагорна поділилася вдосконаленою стравою дитинства, котру можна їсти як одразу після приготування, так і на наступний день, розігрівши.
Ця страва асоціюється з дитинством, коли ти ще не захоплюєшся карбонарою, але хочеш додати цукру буквально до всього, окрім котлет. Запіканка з макаронів не тільки подарує дорослим приємне відчуття ностальгії, але й порадує хрусткою скоринкою. Ця страва — ідеальна комфортна їжа для сніданку, перекусу чи обіду.
Рецептом поділилася авторка блогу Olga in the Kitchen.
Рецепт запіканки з макаронів
Інгредієнти:
- 230 г сирої пасти за смаком
- 4 ст.л. (або ¼ склянки) масла
- ½ ч.л. солі
- ¼ склянки цукру
- 6 великих яєць
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 175 °C і приготуйте форму для випікання.
2. У великій каструлі з киплячою підсоленою водою відваріть макарони відповідно до інструкцій на упаковці.
3. Злийте воду, додайте масло та цукор. Лишіть на 2 хвилин, щоб масло розм’якло, потім перемішайте, поки масло не розтане. Перекладіть макарони в підготовлену форму для запікання.
4. У середній мисці збийте яйця, вилийте їх на макарони, обережно перемішайте та вирівняйте верх. Накрийте кришкою чи фольгою.
5. Випікайте 50 хвилин. Зніміть кришку або фольгу і запікайте ще 10 хвилин.
6. Подавайте запіканку гарячою чи холодною, за бажанням прикрасьте ягодами.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.