«Я просто ридав, коли їв». Євген Клопотенко поділився рецептом найсмачнішої запіканки з кабачків в своєму житті

9 листопада 2020, 04:20

Кулінарний експерт, автор онлайн-курсу по кулінарії Мислити як кухар розповів, як приготувати запіканку з кабачків, від якої ви покриє мурашками.

«Ще ніколи кабачки не були такими сексуальними. Я просто ридав, коли їв це», — пише Євген Клопотенко в своєму Instagram. Він пропонує приготувати не звичайну нудну запіканку з кабачків, а вишукану — з волоськими горіхами, міксом сирів, чебрецем і лимоном.

Відео дня

Рецепт запіканки з кабачків

Інгредієнти:

  • 2 середніх кабачки/цукіні
  • 1 лимон (цедра і сік)
  • 5−7 гілочок чебрецю
  • 50 г волоських горіхів
  • 200−250 г кисломолочного сиру
  • 200−250 г моцарели
  • соняшникова олія для змащування форми
  • сіль, перець

caroline attwood / unsplash
Фото: caroline attwood / unsplash

Приготування

Гарно вимийте та висушіть кабачки. Обріжте хвостики та наріжте овоч тонкими слайсами. Додайте до кабачків цедру лимона, натерши її на дрібній тертці, а також скропіть слайси його соком.

Посоліть і поперчіть за смаком, додайте листочки чебрецю та акуратно перемішайте. Залиште на 10−15 хвилин, щоб з кабачків зійшла зайва рідина.

Форму для запікання змастіть соняшниковою олією і рівномірно розподіліть половину тонких слайсів кабачків формою, злегка віджимаючи зайву рідину.

Посипте половиною сиру і моцарели, попередньо натерши її на крупній тертці. Зверху розподіліть формою слайси кабачка, що залишилися, і посипте сиром і моцарелою.

Подрібніть до бажаного розміру 50 г волоських горіхів і посипте запіканку зверху. Запікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 25−30 хвилин на режимі конвекції.

Смачного!

Як приготувати кабачкову запіканку - відео-рецепт

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X