«Я просто ридав, коли їв». Євген Клопотенко поділився рецептом найсмачнішої запіканки з кабачків в своєму житті
Кулінарний експерт, автор онлайн-курсу по кулінарії Мислити як кухар розповів, як приготувати запіканку з кабачків, від якої ви покриє мурашками.
«Ще ніколи кабачки не були такими сексуальними. Я просто ридав, коли їв це», — пише Євген Клопотенко в своєму Instagram. Він пропонує приготувати не звичайну нудну запіканку з кабачків, а вишукану — з волоськими горіхами, міксом сирів, чебрецем і лимоном.
Рецепт запіканки з кабачків
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачки/цукіні
- 1 лимон (цедра і сік)
- 5−7 гілочок чебрецю
- 50 г волоських горіхів
- 200−250 г кисломолочного сиру
- 200−250 г моцарели
- соняшникова олія для змащування форми
- сіль, перець

Приготування
Гарно вимийте та висушіть кабачки. Обріжте хвостики та наріжте овоч тонкими слайсами. Додайте до кабачків цедру лимона, натерши її на дрібній тертці, а також скропіть слайси його соком.
Посоліть і поперчіть за смаком, додайте листочки чебрецю та акуратно перемішайте. Залиште на 10−15 хвилин, щоб з кабачків зійшла зайва рідина.
Форму для запікання змастіть соняшниковою олією і рівномірно розподіліть половину тонких слайсів кабачків формою, злегка віджимаючи зайву рідину.
Посипте половиною сиру і моцарели, попередньо натерши її на крупній тертці. Зверху розподіліть формою слайси кабачка, що залишилися, і посипте сиром і моцарелою.
Подрібніть до бажаного розміру 50 г волоських горіхів і посипте запіканку зверху. Запікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 25−30 хвилин на режимі конвекції.
Смачного!
Як приготувати кабачкову запіканку - відео-рецепт
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.