Венеціанська лазанья. Запіканка з лососем за рецептом Марко Черветті

10 січня 2020, 08:49

Венеціанський варіант лазаньї з овочами і рибою від італійського шефа Марко Черветті.

Сільпо
Фото: Сільпо

Таку лазанью називають Pasticcio (Пастіччо). Запіканку роблять з трьох головних складових — тіста для лазаньї, соусу бешамель і начинки з лосося і брокколі. Італійський шеф-кухар Марко Черветті поділився з НВ Style рецептом Pasticcio. Марко багато років вивчає кухні різних країн і зараз є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Марко Черветті отримав нагороду шеф-кухар року, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторанами року за версією гіда Flos Olei 2020.

Відео дня

Запіканка з лососем

Венеціанський варіант лазаньї - Pasticcio від Марко Черветті

Інгредієнти

Брокколі 500 г

Лосось 400 г

Часник 3 великих зубчики

Оливкова олія 30 г

Петрушка 25 г

Сіль за смаком

Перець за смаком

Вино 100 г

Борошно 70 г

Вершкове масло 80 г

Молоко 900 г

Мускатний горіх 2 г

Паста для лазаньї 5 листків

Тертий сир 15 г на кожен шар (5 шарів)

Пармезан 3 г на кожен шар (4 шари)

Інструкція приготування

  1. Готуємо начинку. Дрібно наріжте суцвіття брокколі. Середніми шматками, розміром з мізинець, наріжте лосось. Подрібніть петрушку. Розчавіть часник і наріжте. Прогрійте пательню з оливковою олією - киньте часник, обсмажте, додайте брокколі, перемішайте, просмажте. Посоліть, поперчіть, додайте біле вино. Киньте петрушку, перемішайте, протушкуйте. Додайте лосось, перемішайте - і продовжуйте тушкувати. Начинка готова, коли вся рідина випарилася.
  2. Приготуйте "ру" - це універсальний французький загущувач з борошна і вершкового масла. Зімніть рукою вершкове масло з борошном в однорідну міцну кульку.
  3. Тепер черга соусу Бешамелю - вилийте молоко в каструлю, додайте туди "ру", мускатний горіх, посоліть і прогрівайте, постійно помішуючи. Коли соус загусне - він готовий.
  4. Варимо пасту - тісто для лазаньї. Посоліть киплячу воду, влийте оливкову олію - ​​тоді листи лазаньї не злипнуться, коли ви будете їх варити. Вкидайте листи по одному і варіть, щоб вони стали ледь гнучкими - потрібного стану готовності вони набудуть уже в духовці. Дістаньте листи, розкладіть окремо на дерев'яну дошку і остудіть.
  5. Складаємо пастіччо. Змастіть форму вершковим маслом і викладайте шари запіканки - на дно трохи начинки, зверху бешамель, тертий сир, потім паста, потім начинка, соус, сир, паста, і так поки інгредієнти не закінчаться. Завершити треба сиром, викласти на нього шматочок вершкового масла - і відправити в духовку, розігріту до 180 ° С, на півгодини. Смачного!

Запіканка з лососем від Марко Черветті: відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X