З білим вином і сухофруктами. Як приготувати запечені яблука за рецептом Ольги Сумської

24 січня 2021, 07:15

Актриса і телеведуча Ольга Сумська розповіла, як приготувати незвичайний варіант улюблених ласощів цілих поколінь — запечених яблук.

З яблук можна готувати що завгодно: їх можна додавати у випічку, до м’яса, в салати, в пироги, напої. Крім того, що це смачний фрукт, це ще й ціле джерело клітковини, антиоксидантів і вітамінів. А печені яблука ще й покращують травлення, позитивно впливають на роботу кишечника і покращують обмінні процеси в організмі.

Відео дня

До того ж це дієтичний десерт, в який можна додавати будь-які спеції, начинки і топінги.

Рецепт запечених яблук з білим вином і сухофруктами

Інгредієнти:

  • 3 яблука Голден
  • чорнослив
  • курага
  • грецькі горіхи (за бажанням)
  • 150 мл білого вина
  • 150 мл води
  • кориця
  • цукор або стевія (за смаком)

Приготування:

Яблука вимити, очистити від шкірки і витягти звідти серединку, щоб вийшли «лунки». Туди укласти чорнослив і волоські горіхи (за бажанням). Зверху яблука обкласти курагою і поставити у форму для випікання.

В окремій ємності змішати біле вино, воду, корицю і цукор. Отриманим сиропом залити яблука і відправити в духовку на 30−40 хвилин приблизно при 180 градусах. Контролюйте готовність яблук в залежності від потужності духовки.

Смачного!

Редактор: Лілія Вітюк
Показати ще новини
Радіо NV
X