З білим вином і сухофруктами. Як приготувати запечені яблука за рецептом Ольги Сумської
Актриса і телеведуча Ольга Сумська розповіла, як приготувати незвичайний варіант улюблених ласощів цілих поколінь — запечених яблук.
З яблук можна готувати що завгодно: їх можна додавати у випічку, до м’яса, в салати, в пироги, напої. Крім того, що це смачний фрукт, це ще й ціле джерело клітковини, антиоксидантів і вітамінів. А печені яблука ще й покращують травлення, позитивно впливають на роботу кишечника і покращують обмінні процеси в організмі.
До того ж це дієтичний десерт, в який можна додавати будь-які спеції, начинки і топінги.
Рецепт запечених яблук з білим вином і сухофруктами
Інгредієнти:
- 3 яблука Голден
- чорнослив
- курага
- грецькі горіхи (за бажанням)
- 150 мл білого вина
- 150 мл води
- кориця
- цукор або стевія (за смаком)
Приготування:
Яблука вимити, очистити від шкірки і витягти звідти серединку, щоб вийшли «лунки». Туди укласти чорнослив і волоські горіхи (за бажанням). Зверху яблука обкласти курагою і поставити у форму для випікання.
В окремій ємності змішати біле вино, воду, корицю і цукор. Отриманим сиропом залити яблука і відправити в духовку на 30−40 хвилин приблизно при 180 градусах. Контролюйте готовність яблук в залежності від потужності духовки.
Смачного!