По-бесарабськи. Рецепт запечених яблук з начинкою від Едуарда Насирова

7 жовтня, 04:34
Опціонально можна додати горіхи та цедру (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Опціонально можна додати горіхи та цедру (Фото:instagram.com/my_happyfood)

У своєму фуд-блозі My Happy Food кулінар розповів, як приготувати осінній десерт.

Вересень — традиційний сезон шарлоток, після якого починається сезон запечених яблук. У Бессарабії яблука готують із сирною начинкою. Едуард Насиров радить обирати щільні яблука, щоб вони гарно зберегли форму.

Відео дня

Рецепт запечених яблук з начинкою

Інгредієнти:

  • 4 яблука
  • 120−150 г сиру
  • 1 ст.л. меду
  • 1 ст.л. родзинок, попередньо замочити
  • дрібка кориці та ванільного цукру
  • цедра 1/3 лимона за бажанням
  • горіхи, посікти — опціонально

Приготування:

1. Акуратно виріжте в яблук серцевину, ложкою зробіть «кошик» для начинки. Зробіть кілька тонких розрізів по шкірці яблука, щоб вони не «лопнули» під час запікання.

2. Для начинки змішайте решту інгредієнтів, заповніть нею яблука.

3. Розігрійте духовку до 170 °C, відправте яблука запікатися на 30 хвилин. Контролюйте час в залежності від розмірів яблук.

4. Остудіть готові яблука та подавайте на стіл. Можна додати сметану.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X