Рум’яна та хрустка. Рецепт печеної молодої картоплі з часником та сиром від Вікторії Попін

29 червня 2021, 18:46

Рум’яна молода картопля, запечена з часником та сиром до хрусту. Неможливо втриматись від спокуси з'їсти ще і ще.

У нас найчастіше молоду картоплю відварюють. І навіть існує в народі хибне переконання, що її не можна смажити чи запікати. Вона, звичайно ж, дуже смачна варена, але це не привід, щоб ігнорувати інші методи приготування. Молода картопля набагато більш багатогранна, і в сезон варто спробувати її у кожному вигляді, щоб сповна насолодитись її смаком та особливою консистенцією.

Відео дня

Вікторія Попін

Автор та власниця кулінарного сайту Picante Cooking

Печена молода картопля з часником та сиром

Інгредієнти:

  • 6 середніх молодих картоплин, добре помити
  • 6 великих зубців часнику, почистити
  • 100 мл оливкової олії (можна замінити іншою рослинною олією)
  • 80 г твердого сиру, дрібно натерти
  • Сіль до смаку
  • Оливкова олія для змащування посуду
  • ½ пучка цибулі різанець, дрібно порізати

Приготування:

1. Молоду картоплю цілою відварити майже до готовності у великій кількості підсоленої води. Відцідити.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

2. Духовку розігріти до 220 ᵒС.

3. Олію та часник помістити в чашу блендера і добре збити разом.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

4. Картоплю викласти в жаротривкий посуд або на деко та притиснути товкачем.

5. Щедро полити кожну картоплину олією з часником. Посолити до смаку.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

6. Посипати кожну картоплину тертим сиром.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

7. Вставити посуд з молодою картоплею до розігрітої духовки і пекти, поки вона добре підрум'яниться.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

8. Дістати запечену молоду картоплю з духовки і посипати цибулею різанцем. Подавати одразу ж!

Більше рецептів шукайте на picantecooking.com

Показати ще новини
Радіо NV
X