Рум’яна та хрустка. Рецепт печеної молодої картоплі з часником та сиром від Вікторії Попін
Рум’яна молода картопля, запечена з часником та сиром до хрусту. Неможливо втриматись від спокуси з'їсти ще і ще.
У нас найчастіше молоду картоплю відварюють. І навіть існує в народі хибне переконання, що її не можна смажити чи запікати. Вона, звичайно ж, дуже смачна варена, але це не привід, щоб ігнорувати інші методи приготування. Молода картопля набагато більш багатогранна, і в сезон варто спробувати її у кожному вигляді, щоб сповна насолодитись її смаком та особливою консистенцією.
Вікторія Попін
Печена молода картопля з часником та сиром
Інгредієнти:
- 6 середніх молодих картоплин, добре помити
- 6 великих зубців часнику, почистити
- 100 мл оливкової олії (можна замінити іншою рослинною олією)
- 80 г твердого сиру, дрібно натерти
- Сіль до смаку
- Оливкова олія для змащування посуду
- ½ пучка цибулі різанець, дрібно порізати
Приготування:
1. Молоду картоплю цілою відварити майже до готовності у великій кількості підсоленої води. Відцідити.

2. Духовку розігріти до 220 ᵒС.
3. Олію та часник помістити в чашу блендера і добре збити разом.

4. Картоплю викласти в жаротривкий посуд або на деко та притиснути товкачем.
5. Щедро полити кожну картоплину олією з часником. Посолити до смаку.

6. Посипати кожну картоплину тертим сиром.

7. Вставити посуд з молодою картоплею до розігрітої духовки і пекти, поки вона добре підрум'яниться.

8. Дістати запечену молоду картоплю з духовки і посипати цибулею різанцем. Подавати одразу ж!
Більше рецептів шукайте на picantecooking.com