Родом з П'ємонту. Рецепт святкової закуски Вітелло Тонато

7 травня 2020, 06:58
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Закуска Вітелло Тонато — блюдо з золотого фонду італійської кухні, яке чудово доповнить келих вина. Як приготувати закуску на свято, показав шеф Марко Черветті.

Закуска Вітелло Тонато — святкове блюдо, яке прийшло з Північно-Заходу Італії, з міста П'ємонт. Ця холодна закуска поєднує в собі і рибу, і м’ясо: Vitello — це телятина, а слово Tonato пов’язано зі способом маринування тунця в даному випадку таким чином маринується м’ясо).

Відео дня

нв
Фото: нв

Особливість цієї страви — насичений, багатий смак соусу з тунцем, який підкреслює ніжність телятини. Тому тут ідеально підійде вирізка. У деяких рецептах в соус додається і майонез. Але, схоже, ми вже перейшли до власне приготування страви. Далі - докладний рецепт бренд-шефа мережі Сільпо Марко Черветті. Визнаний метр кулінарії, італієць за походженням, Марко провів багато років в Бразилії, Китаї, Росії та Україні, вивчаючи при цьому місцеві страви та вина. У 2019 Марко Черветті став Шефом року за версією гіду Flos Olei, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторані року.

Вітелло Тонато

Італійська м'ясна закуска з соусом із тунця

Інгредієнти

Телятина 500 г

Анчоуси 25 г

Консервований тунець 1 баночка (185 г)

Каперси (бутони) 35 г

Сало (подчеревок) 70 г

Часник 10 г

Вершкове масло 100 г

Трюфельне масло 2 г

Яйце (варене) 1 шт.

Свіжий чебрець 5 г

Свіжий розмарин 5 г

Свіжа петрушка 5 г

Стебло селери 70 г

Хліб (м'якоть) 150 г

Молоко 200 мл

Морква 80 г

Лук 70 г

Біле вино 250 г

Морська сіль 50-70 г

Оливкова олія 50 г

Лавровий лист 1-2 шт.

Сіль 1 г

Перець чорний 1 г

Винний оцет білий 25 г

Інструкція приготування

Загальний час: 16:00 (Час приготування: 02:45)

  1. Візьміть телятину - я беру каре, прибираю кістки, зрізаю зайві плівки, збираю телятину шпажками так, щоб вона лежала цілим, хорошим шматком - і занурюю в маринад.
  2. Маринад - це звичайна вода, підсолена морською сіллю. Залиште м'ясо в такому маринаді годин в 12-14.
  3. Коли цей час минув - готуємо базу для нашого соусу. Наріжте подчеревок, цибулю, моркву, стебло селери, роздушіть кілька зубчиків часнику. Налийте в глибоку велику сковороду оливкову олія, киньте підчеревок, і коли він почне віддавати свій жир в оливковій олії (танути) - киньте в сковороду гілочку розмарину, пару гілочок петрушки, лавровий листок, гілочку чебрецю і перемішайте.
  4. Дістаньте телятину з маринаду, викладіть на сковороду до сала зі спеціями і добре обсмажте з усіх боків. Після чого дістаньте м'ясо, відкладіть на окрему тарілку, а в сковороду киньте нарізані овочі, влийте біле вино, добре перемішайте і протушкуйте. Коли овочі стануть м'якші - поверніть в сковороду телятину, на неї киньте шматочок вершкового масла і зменшіть вогонь. Влийте склянку молока і закрийте сковороду кришкою. Залиште телятину з овочами тушкуватися на півтори-дві години.
  5. Посоліть, поперчіть телятину з овочами і залиште ще на хвилин десять під кришкою. Фух! Телятину ви приготували.
  6. Тепер черга соусу. Дістаньте телятину із сковорідки і відставте туди, де вона охолоне. З овочів дістаньте лавровий лист і всі гілочки, поверніть сковороду на вогонь. Киньте туди філе анчоусів, тунець, подрібнене варене яйце, бутони каперсів. З шматка хліба дістаньте м'якоть, перетріть її руками з невеликою кількістю винного оцту і теж киньте в сковороду. В останню чергу додайте вершкове масло. Ледь протушкуйте, а потім перебийте овочі блендером до стану однорідного соусу-пюре.
  7. Остудіть соус. Викладіть страву на тарілку. Максимально тонко наріжте телятину, що охолола. Викладіть шматочки телятини на велику плоску тарілку одним шаром.

Вітелло Тонато: відеорецепт Марко Черветті

Порада від Марко: «Кожен шматочок телятини змастіть соусом — багато його не буває! Прикрасьте блюдо каперсами, збризніть краплями трюфеля маслом і подавайте на стіл! Свято починається!»

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X