Кульки та ялинки. Прості святкові закуски з сиру

31 грудня 2021, 11:52

Ділимося трьома швидкими рецептами закусок, які готуються за 15 хвилин.

Якщо ви не любите довго готувати, морочитися з подачею та тривалими процесами, приготуйте кілька простих страв із сиру. Ці прості страви можна приготувати в останній момент та швидко доготувати, коли вони закінчаться.

Відео дня

Запечений сир брі

Інгредієнти:

  • 350 г брі дна головка)
  • ½ ч.л. подрібненого чебрецю (свіжого)
  • ½ ч.л. подрібненого розмарину (свіжого)
  • 2 ст. меду
  • Морська сіль, за бажанням
  • Підсмажений хліб або часточки яблука для подачі

Приготування

Дістаньте сир з упаковки, зробіть невеликі надрізи хрест-нахрест шириною близько 2 см.

Духовку розігрійте до 175 °C. Помістіть брі на невелике деко чи у форму для випікання. Зверху посипте свіжим чебрецем і розмарином, збризніть медом. За бажанням розкладіть навколо брі шматочки хліба чи багету. Випікайте 20−25 хвилин, поки сир стане дуже м’яким.

Подавайте сир теплим разом із хлібом, яблуками або конфітюром.

Кульки з козиного сиру

Інгредієнти:

  • 200 г козиного сиру
  • 60 г вершкового сиру
  • ½ ст. дрібно нарізаної сушеної журавлини
  • ½ ст. дрібно нарізаних фісташок

Приготування:

Змішайте два сири та збийте міксером до однорідної консистенції. Поставте у холодильник приблизно на 15 хвилин.

Змішайте в тарілці журавлину та фісташки.

Скачайте сирну суміш у маленькі кульки, потім обваляйте в журавлинно-фісташковій суміші, щоб повністю покрити їх. Якщо ви не подаєте закуску відразу, покладіть кульки на тарілку, накрийте плівкою та поставте в холодильник.

Рецепт рулетиків з шинки та рикоти

Інгредієнти:

  • 150 г шинки
  • 250 г сиру рикота
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. нарізаного кропу
  • Морська сіль
  • Свіжемелений чорний перець
  • Олія для смажіння

Приготування:

Помістіть сир рикоту в миску і додайте подрібнені часник і кріп. Приправте морською сіллю та свіжомеленим перцем до смаку, перемішайте.

Поступово розподіліть суміш рикоти вздовж кожної скибочки шинки, залишаючи один сантиметр наприкінці, і закрутіть в рулетики.

Коли сковорода з маслом нагріється, викладіть на неї рулетики швом униз і готуйте до золотистої скоринки (близько 5 хвилин). Потім переверніть та готуйте ще 5 хвилин.

Подавайте теплими!

Сирні ялинки

Інгредієнти:

  • Вершковий сир
  • Твердий сир
  • В’ялені помідори
  • Кріп
  • Гранат
  • Солодка паприка
  • Часник
  • Сіль
  • Молотий чорний перець

Приготування:

Натріть твердий сир на дрібній тертці. Потім змішайте його із вершковим сиром у рівній пропорції.

Додайте до сирної маси дрібно нарізані томати, сіль, перець та часник. Добре перемішайте.

Сформуйте із сиру ялинки й обваляйте їх у паприці, кропі, кунжуті чи карі. Замість зірочок на ялинці використовуйте зерна граната або дрібні ягоди.

Подавати ялинки можна на крекері.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X