Кульки та ялинки. Прості святкові закуски з сиру
Ділимося трьома швидкими рецептами закусок, які готуються за 15 хвилин.
Якщо ви не любите довго готувати, морочитися з подачею та тривалими процесами, приготуйте кілька простих страв із сиру. Ці прості страви можна приготувати в останній момент та швидко доготувати, коли вони закінчаться.
Запечений сир брі
Інгредієнти:
- 350 г брі (одна головка)
- ½ ч.л. подрібненого чебрецю (свіжого)
- ½ ч.л. подрібненого розмарину (свіжого)
- 2 ст. меду
- Морська сіль, за бажанням
- Підсмажений хліб або часточки яблука для подачі
Приготування
Дістаньте сир з упаковки, зробіть невеликі надрізи хрест-нахрест шириною близько 2 см.
Духовку розігрійте до 175 °C. Помістіть брі на невелике деко чи у форму для випікання. Зверху посипте свіжим чебрецем і розмарином, збризніть медом. За бажанням розкладіть навколо брі шматочки хліба чи багету. Випікайте 20−25 хвилин, поки сир стане дуже м’яким.
Подавайте сир теплим разом із хлібом, яблуками або конфітюром.
Кульки з козиного сиру
Інгредієнти:
- 200 г козиного сиру
- 60 г вершкового сиру
- ½ ст. дрібно нарізаної сушеної журавлини
- ½ ст. дрібно нарізаних фісташок
Приготування:
Змішайте два сири та збийте міксером до однорідної консистенції. Поставте у холодильник приблизно на 15 хвилин.
Змішайте в тарілці журавлину та фісташки.
Скачайте сирну суміш у маленькі кульки, потім обваляйте в журавлинно-фісташковій суміші, щоб повністю покрити їх. Якщо ви не подаєте закуску відразу, покладіть кульки на тарілку, накрийте плівкою та поставте в холодильник.
Рецепт рулетиків з шинки та рикоти
Інгредієнти:
- 150 г шинки
- 250 г сиру рикота
- 2 зубчики часнику
- 1 ст.л. нарізаного кропу
- Морська сіль
- Свіжемелений чорний перець
- Олія для смажіння
Приготування:
Помістіть сир рикоту в миску і додайте подрібнені часник і кріп. Приправте морською сіллю та свіжомеленим перцем до смаку, перемішайте.
Поступово розподіліть суміш рикоти вздовж кожної скибочки шинки, залишаючи один сантиметр наприкінці, і закрутіть в рулетики.
Коли сковорода з маслом нагріється, викладіть на неї рулетики швом униз і готуйте до золотистої скоринки (близько 5 хвилин). Потім переверніть та готуйте ще 5 хвилин.
Подавайте теплими!
Сирні ялинки
Інгредієнти:
- Вершковий сир
- Твердий сир
- В’ялені помідори
- Кріп
- Гранат
- Солодка паприка
- Часник
- Сіль
- Молотий чорний перець
Приготування:
Натріть твердий сир на дрібній тертці. Потім змішайте його із вершковим сиром у рівній пропорції.
Додайте до сирної маси дрібно нарізані томати, сіль, перець та часник. Добре перемішайте.
Сформуйте із сиру ялинки й обваляйте їх у паприці, кропі, кунжуті чи карі. Замість зірочок на ялинці використовуйте зерна граната або дрібні ягоди.
Подавати ялинки можна на крекері.
Смачного!