Швидко, просто та оригінально. Топ-5 закусок на Новий 2023 рік, які можна зробити за півгодини до свята

Символ року Кролик, вирізаний з вареного яйця, прикрасить святкові грінки (Фото:lakshmi-777 / depositphotos)
Напередодні Нового 2023 року ми плануємо святковий стіл і хочемо, щоб його прикрасою стали тематичні закуски.
Хтось працює практично до зустрічі Нового року, а хтось перебуває в умовах, коли часу чи можливості прикрасити новорічний стіл практично немає. Де б ви не були, нехай обставини складуться так, що ваш настрій стане святковим у Новорічну ніч, а прості та легкі у приготуванні тематичні закуски допоможуть його покращити.
Канапе зі свіжим огірком та зірками
Візьміть гречаний, або будь-який інший багет на ваш смак, намажте його сирною намазкою — власного приготування або покупної, покладіть зверху кружальце свіжого огірка та прикрасьте бутерброд новорічними зірками, вирізаними зі свіжого перцю формою для печива.
Щоб зробити намазку, необхідно додати в сир невелику кількість майонезу, подрібнений часник, порізану зелень — все до смаку, і збити отриману суміш блендером.

Миші з плавленого сиру
Задерикуваті миші піднімають настрій завдяки своєму вигляду та простоті виконання. Купуйте готові плавлені сирки трикутної форми або розділіть на трикутники звичайний плавлений сир. Вуха мишей зробіть із солоного крекера, очі з перчинок чи шматочків маслин, а носики із заморожених ягід.

Тарталетки з креветкою
Наповніть готові тарталетки з магазину майонезом або намазкою, про яку ми говорили раніше, зверху покладіть очищену креветку та гілку кропу. Закуска для любителів морепродуктів готова.

Новорічні ялинки на крекері
Для приготування новорічних ялинок доведеться трохи більше попрацювати. Натріть на дрібній тертці твердий сир, додайте майонез і подрібнений часник. Повинна вийде густа маса, яку можна ліпити. Зліпить невеликі ялинки, обваляйте в заздалегідь підготовленому порізаному кропі, прикрасьте зернятком граната та поставте на солоний крекер.

Ялинка з докторської ковбаси
Поріжте хліб темних сортів на великі шматочки та розмістіть на них трикутники докторської ковбаси у вигляді ялинки. Верхівку зробіть з вареної моркви, а сніг із натертого на дрібну тертку сиру.
