Від королівського рецепта до Діда Мороза. П’ять закусок із яєць на святковий стіл
Ділимося рецептами оригінальних закусок із простого інгредієнта.
Закуски з яйця, хоч і є досить простими, однак залишаються одними з улюблених. Хоча продукт досить невигадливий і є в будь-якому холодильнику, приготувати його можна справді цікаво.
Трьома оригінальними рецептами поділився Євген Клопотенко
Інгредієнти для заливного пирога з яйцями та цибулею :
- Кефір — 400 мл
- Вершкове масло — 150 г (і 20 г для обсмажування цибулі)
- Цукор — 2 ст. л.
- Яйця — 5 шт.
- Борошно — 280 г
- Розпушувач (не амонійний) — 1 ч. л.
- Сіль — 1 щіпка
- Зелена цибуля (один пучок) — 100 г
Інгредієнти для фаршированих яєць з шинкою:
- Яйця — 4 шт.
- Огірок солоний — 1 шт.
- Шинка — 75 г
- Майонез домашній — 1 ст. л.
- Куркума — 1 ч. л.
- Кріп — 3−5 гілочок
- Сіль та перець — до смаку
Інгредієнти для яєць по-шотландськи:
- Яйце (в круту) — 4 шт.
- Яловичина (фарш) — 300 г
- Вино (червоне сухе) — 60 мл
- Жовток (для панірування) — 2 шт.
- Борошно — 1 ст. л.
- Панірувальні сухарі - 1 ст. л.
- Олія — 600 мл
- Коріандр — 1 щіпка
- Лимон (сік одного лимона) — ½ шт.
- Сіль та перець — на смак

Також можна приготувати закуску у вигляді маленьких Санта Клаусів із яєць.
Для них вам знадобляться:
- Яйце куряче — 4 шт.
- Плавлений сирок — 100 г
- Сир твердий — 50 г
- Часник — 1 зубчик
- Солодкий болгарський перець — 2 шт.
- Майонез — 1.5−2 ст. л.
- Сіль — до смаку
- Чорний перець — також на свій смак
- Зерна граната для прикраси
- Чорний або червоний перець горошком для прикраси.
Для другого варіанту фаршированих яєць вам знадобляться:
- Яйця — 4 шт.
- Авокадо — 1 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Сік лимона — ¼ шт.
- Сіль, перець — на смак
- Зелень до свого смаку
Окрім того, з яєць можна приготувати одну з найулюбленіших закусок королеви Єлизавети ІІ.
Інгредієнти для яєць Драмкілбо:
- 450 мл майонезу, можна домашнього
- 4 нарізаних кубиками яйця вкруту
- 225 г креветок (приготовлених, але охолоджених)
- 225 г нарізаних кубиками омарів (приготовлених, але охолоджених)
- 3 нарізані кубиками помідори (очищених від шкірки та насіння)
- 1 десертна ложка есенції анчоуса
- 6 крапель табаско
- 1 десертна ложка томатного пюре
- 4 листи желатину
- 150 мл теплого рибного бульйону
Ну а якщо вам не хочеться фарширувати яйця, ви можете нафарширувати ними помідори чи перці.
Для цього вам знадобляться:
- 4 помідори/перці
- 4 яйця
- сіль та перець за смаком
- оливкова олія
- пір'я зеленої цибулі.
Смачних свят!
